Nieuw op Netflix week 24

Het is al weer de vierentwintigste week in 2019. Week 24 loopt van 10 t/m 16 juni. Vorige week hadden we op seriegebied een goede vangst. Ook voor deze week staat er een en ander op het programma qua series. Van twee series zullen er nieuwe seizoenen verschijnen. Een andere serie is zelfs helemaal nieuw op Netflix. Het grote nieuws is deze week echter toch wel een documentaire van niemand minder dan Martin Scorsese over een van de grootste artiesten van de eeuw. Uitsmijter van de week is een immens oorlogsdrama van een gezaghebbende regisseur.

 

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese

De invloed op en de bijdrage aan de popmuziek van Bob Dylan is van onschatbare waarde. Al meer dan vijftig jaar is Bob Dylan een absoluut icoon. Eerder maakte Martin Scorsese al een documentaire over Dylans beginjaren tot 1966. Door alle stress en hectiek had Dylan het wel even gehad met al dat getour. Maar liefst acht jaar speelde hij amper live. Na een succesvolle tour met The Band was hij in 1975 definitief terug. Met een keur aan bevriende artiesten, zoals Joan Baez, Joni Mitchell, Roger McGuinn en Ramblin’ Jack Elliot, trok Dylan als een soort circusact langs de zalen. De legendarische tournee heette the Rolling Thunder Revue. Over die tour en alles eromheen gaat deze docu. Woensdag 12 juni nieuw op Netflix te zien.

 

Leila

Leila is een Indiase Netflix Original die nieuw op Netflix verschijnt. De dystopische serie speelt zich af in de nabije toekomst waar iedereen gebukt gaat onder een totalitair regime. Shalini bekeert zich tot de Islam voor haar huwelijk met Riz. De samenleving is volledig opgedeeld afhankelijk van kaste, inkomen en religie. Iedereen leeft in een eigen district aan de hand van de status. Shalini’s dochter Leila wordt ontvoerd als ze drie is en Riz overlijdt. Zestien jaar later is Shalini nog altijd op zoek naar haar dochter. Leila’s eerste seizoen heeft zes afleveringen en verschijnt op vrijdag 14 juni.

 

Jessica Jones

Een serie die niet nieuw op Netflix is en we al wat langer kennen, is Jessica Jones. Krystin Ritter neemt de titelrol als Marvel superheldin voor haar rekening. Ze had ooit een korte carrière als superheld die tragisch ten einde kwam. Wel heeft ze haar superkrachten nog. Helaas kampt ze ook met ptsd. Nu opent ze haar eigen detective bureau. Het dertien afleveringen tellende derde seizoen is vanaf vrijdag 14 juni bij Netflix te zien. In dit seizoen krijgt ze te maken met Gregory Salinger (Jeremy Bobb) die vastberaden is Jessica te ontmaskeren als een bedrieger, geen echte superheld. Seizoen drie zal tevens het laatste seizoen zijn.

 

Zone Blanche

Zone Blanche is een Frans-Belgische detectiveserie met een score van 7,6 op IMDb. Ironisch genoeg is de Engelse titel van Zone Blanche, wat ‘witte zone’ betekent, Black Spot. Laurène Weiss is het hoofd van het politiekorps in haar plaats Villefranche. Villefranche is een klein, fictief stadje dat afgelegen ligt te midden van 50,000 hectare bos in de bergen. Als het lijk van een vrouw, hangend aan een boom, gevonden wordt, ligt het gemiddelde sterftecijfer ineens zes keer hoger dan het landelijk gemiddelde. He trekt dan ook de aandacht van aanklager Franck Siriani (Laurent Capelluto). Het tweede seizoen is vanaf vrijdag 14 juni nieuw op Netflix.

 

Dunkirk

Christopher Nolan is een de meest gewaardeerde regisseurs van dit moment. Momenteel werkt Nolan aan Tenet. Zijn vorige film, epische oorlogsfilm Dunkirkkomt naar Netflix en dat is opmerkelijk voor zo’n goed ontvangen film uit 2017. Volgens sommigen is de film met een IMDb-score van 7,9 zijn beste film tot op heden. In die film zien we onder andere Tom Hardy en Kenneth Branaugh. Dunkirk gaat over de evacuatie van Britse militairen uit het Belgische Duinkerken in mei 1940. De film is werkelijk adembenemend in beeld gebracht en is een absolute aanrader voor iedere filmliefhebber. Dunkirk is vanaf zaterdag 15 juni nieuw op Netflix te vinden.

 

Heb je zin in meer oorlogsfilms? Bekijk dan wat de 10 beste oorlogsfilms volgens IMDb zijn.