Nieuw op Netflix

Netflix biedt je een hele keur aan mogelijkheden om jouw avond mee in te vullen. ‘Voor ieder wat wils’ is de service die ze de abonnee willen bieden. Daarnaast is Netflix zo vriendelijk hun aanbod ook een beetje up-to-date te houden. Soms moet je op het volgende seizoen van je favoriete serie wat langer wachten. Dan kan het zo zijn dat Netflix Nederland in principe bijna een seizoen achterloopt ten opzichte van de Amerikaanse televisie. Voor een aantal series verschijnt het volgende seizoen deze week dan eindelijk nieuw op Netflix. Week 23 loopt van maandag 3 juni t/m zondag 9 juni.

 

Black Mirror

Van deze innovatieve anthologie-serie staat alweer het vijfde seizoen op het programma. Het format dat deze Britse Netflix Original gebruikt, is dat iedere aflevering een nieuwe cast met nieuwe personages en een nieuwe verhaallijn heeft. Na vier seizoenen verscheen er vorige jaar een film van Black Mirror. Eerder deden bijvoorbeeld Jon Hamm, Daniel Kaluuya en Bryce Dallas Howard een aflevering in de serie. In het nieuwe seizoen, dat bestaat uit drie afleveringen, zullen onder andere Topher Grace, Miley Cyrus en Anthony Mackie te zien zijn. Seizoen vijf is op woensdag 5 juni nieuw op Netflix.

 

Happy!

Nick Sax (Christopher Meloni) is een ex-politieagent die nu huurmoordenaar is. Het is onduidelijk van wat voor soort graniet hij precies gemaakt is, maar een mes, een val uit een raam en meerdere hartaanvallen krijgen hem niet klein. Daarnaast neemt hij het niet zo nauw met een dode meer of minder. Juist hij is het die wordt ingeschakeld door, ehm, een vliegende eenhoorn genaamd Happy. Happy is de imaginaire vriend van Nicks dochter Hailey. Hailey is ontvoerd en Nick is de enige die haar kan redden. Het tweede seizoen van deze prettig gestoorde en unieke serie is vanaf woensdag 5 juni nieuw op Netflix te zien.

 

Wanted

Wanted is een Australische serie waarvan het eerste seizoen sinds vorige jaar op de Nederlandse Netflix staat. De thriller heeft een IMDb-score van 7,8. Lola en Chelsea wachten iedere dag op dezelfde bus, maar weten verder niets van elkaar. Ze grijpen bij een ogenschijnlijke carjacking. Ze zijn vervolgens op elkaar aangewezen als ze in een auto vol cash geld door een misverstand achtervolgt worden door de lokale autoriteiten. Het derde seizoen komt eraan en seizoen twee is vanaf woensdag 5 juni nieuw op Netflix.

 

Designated Survivor

Als de president en bijna de gehele regering van de VS door een explosie, valt de macht vervolgens in de handen de aangewezen vervanger. Dat is Thomas Kirkman, gespeeld door Kiefer Sutherland. Kirkmans carrière verliep bepaald niet zoals hij wilde toen hij plots de machtigste man van het land werd. Het is een positie die Thomas puur bij toeval bereikt. De vraag is dan ook of Thomas en zijn vrouw Alex (Natascha McElhone) wel klaar zijn voor het besturen van het land. In seizoen drie krijgt Thomas te maken met de campagne voor zijn herverkiezing als president en is vanaf vrijdag 7 juni nieuw op Netflix te bekijken.

 

I Am Mother

Na nieuwe seizoenen voor vier series sluiten we deze week af met een Netflix Original film. Clara Rugaard, Hillary Swank en Rose Byrne (die als het titelpersonage alleen te horen is) behoren tot de cast. Girl power alom dus. Een tienermeisje wordt ondergronds opgevoed door een robotische moeder. Ze geldt als de tweede kans voor de mensheid in een post-apocalyptische wereld. Tot er een onverwacht een vrouw zich aandringt. Klopt het allemaal wel wat de dochter door haar robotmoeder verteld is? De visueel indrukwekkende sci-fi film is vanaf vrijdag 7 juni op nieuw op Netflix. Zo ga jij dus goed je weekend in.

 

Bekijk ook welke heftige Netflix film momenteel veel furore maakt op de streamingsdienst.