Misselijkmakend

Netflix’ nieuwste is nu al spraakmakend. Vanuit verschillende hoeken komen de berichten dat mensen last van misselijkheid en hoofdpijn krijgen van het kijken van horrorfilm The Perfection. Zo heftig zouden bepaalde scènes in de film zijn. Voor mensen met een zwakke maag lijkt de film dan ook bepaald geen aanrader te zijn. Voor de horrorfan is het natuurlijk wel goed nieuws. Horror is namelijk altijd een heel fysiek genre geweest. Sommige horrorfilms willen je met stilte en onverwacht geluid de stuipen op het lijf jagen. Andere horrors proberen met zoveel mogelijk bloed, ingewanden, snot en kots een onaangenaam gevoel bij je op te wekken.

Horrorfilm

 

The Perfection

The Perfection is echter ook zo’n film die moeilijk voor één gat te vangen is. Charlotte Willmore is een briljante cellist en een waar muzikaal genie. Haar lijkt een glansrijke toekomst en een succesvolle carrière in het verschiet te liggen. Tot haar moeder ernstig ziek wordt. Noodgedwongen moet ze de prestigieuze Bachoff academie in Boston verlaten om voor haar moeder te gaan zorgen. Een decennium later, als haar moeder niet meer in leven is, reist ze af naar Shanghai.

Het hoofd van het Bachoff, Anton, heeft haar geselecteerd om in Shanghai een nieuwe student te selecteren. Hier komt ze in contact met Lizzie. Lizzie is de vervanging geweest van Charlotte en heeft een aanzienlijke carrière voor zichzelf opgebouwd. De twee kunnen het gelijk goed met elkaar vinden en de vriendschap lijkt gesmeden. Na een avond stappen ontstaat er zelfs een seksuele relatie. Als Charlotte vervolgens besluit Lizzie te vergezellen op een backpack-trip door China, gaan dingen tijdens een busreis behoorlijk mis.

Horrorfilm

 

Weerzinwekkende horrorfilm

De hoofdrolspelers zal je misschien herkennen. Charlotte wordt gespeeld door Allison Williams. Zij vertolkte al de rol van Marnie Michaels in Lena Dunhams sitcom Girls. Afgelopen jaar was ze te zien in Get Out, als de vriendin van Daniel Kaluuya’s personage. Logan Browning neemt op haar beurt de rol van Lizzie op zich. Haar zou je voornamelijk kunnen kennen van haar rol in de satirische Netflix-drama Dear White People. Hierin had ze de hoofdrol van Samantha White.

 

Volgens sommigen is de trailer van de horrorfilm alleen al te weerzinwekkend voor woorden. Zorg er in ieder geval voor de zekerheid maar voor dat je mag leeg is als je The Perfection tegen beter weten in toch gaat kijken. Zo valt van de trailer al af te leiden dat mensen met entomofobie, een angst voor insecten, beter ver weg kunnen blijven van deze horrorfilm. The Perfection is inmiddels op Netflix te zien. Ben jij er voor opgewassen?

Wil jij meer bizar? Check dan deze serie met een uitzonderlijk hoge score op IMDb.