Nieuw op Netflix, week 19

Netflix zit niet stil. Ze updaten voortdurend hun aanbod, zodat jij wel lekker stil kan zitten en je laten meevoeren door je favoriete film of serie. Werden we vorige week nog getrakteerd op de eerste Nederlandse Netflix serie, staat er al weer een heel nieuw programma voor je klaar. Nieuw op Netflix in de week van 6 t/m 12 mei is onder andere nieuwe seizoenen van een sci-fi serie en een heerlijke comedyserie, het regiedebuut van Amy Poehler, een vette nieuwe serie en een politieke satire.

 

The 100 seizoen 6

The 100 is een post-apocalyptisch science fiction drama. In de serie volgen een groep voornamelijk jong volwassen criminelen die de apocalyps overleefd hebben. Zij behoren tot de eerste mensen die terugkeren op aard vanuit een leefgebied in de ruimte dat de Ark heet. De aarde die zijn aantreffen is er een die verwoest door een nucleaire ramp. Zo’n beetje al het leven op aarde is 97 jaar eerder door die ramp vernietigd. Omdat de Ark bedreigd wordt door overpopulatie worden honderd jongeren in jeugddetentie uitgezet naar aarde. In seizoen vijf zagen we strijd tussen twee clans van gevangenen om Shallow Valley, het enige groene stuk aarde. In de finale werd de vallei verwoest, waardoor de aarde onbewoonbaar werd. Dinsdag 7 mei is seizoen zes van The 100 nieuw op Netflix.

 

Lucifer seizoen 4

Lucifer is een moddervette serie met in de hoofdrol niemand minder dan de Duivel. De serie is een zogenaamde police procedural met heel veel komedie en, hoe kan het ook anders, Bijbelse ondertonen. Tom Ellis is Lucifer Morningstar, de duivel die de hel verruilt voor Los Angeles. Dat gegeven in zichzelf is natuurlijk al een heerlijke grap. De eerste drie seizoenen werden gemaakt voor televisiezender Fox. Toen de Fox Lucifer cancelde, wist Netflix hoe gauw het de serie op moest pikken voor een vierde seizoen. Een nieuw personage in seizoen vier zal zijn Eve – u weet wel, beter bekend als het duo Adam en Eva. Eve wordt gespeeld door de onmogelijk mooie Inbar Lavi. Ook seizoen vier zal weer heerlijk om te zien zijn en is vanaf woensdag 8 mei nieuw op Netflix.

 

Wine Country

Wine Country is een nieuwe Netflix Original film. Het is een komediefilm en als je je afvraagt dat een beetje grappig wordt: Amy Poehler en Maya Rudolph spelen een hoofdrol. Komedietalent genoeg in ieder geval. Amy Poehler kennen we natuurlijk als Leslie Knope in Parks and Recreation. Maya Rudolph maakte naam bij legendarische komediekolos Saturday Night Life en recentelijk te zien in kleine rollen in series als The Good Place en Brooklyn Nine-Nine. In Wine Country reizen vier vriendinnen af naar Napa in Californië, dat bekend staat om de wijn die er vandaan komt. Het plan is om de vijftigste verjaardag van vriendin Rebecca te vieren, waarna allerlei zaken uit het verleden opgerakeld worden. De film is Poehlers regiedebuut en is vanaf vrijdag 10 mei nieuw op Netflix, perfect voor het weekend dus.

 

 The Society

Dat gaat nog een druk weekend. Eveneens nieuw op Netflix op vrijdag 10 mei is seizoen 1 van de nieuwe Netflix Original The SocietyThe Society is een coming-of-age thriller. Het belooft een vette serie te worden. In tijden van ons sociale media landschap speelt The Society met de strijd tussen machtsstructuren en ons vermogen om echt van nep te onderscheiden. Een groep rijkeluiskinderen wordt getransporteerd naar een wereld die exact een replica van hun eigenlijke stad is. Ze kunnen echter niet ontsnappen uit dit replica en ook is er geen spoor te bekennen van hun ouders. Waarom ze naar het replica verplaatst is ook niet bekend. De groep moet zien te overleven en onderling de balans zien te vinden. Zal iedereen zich moeiteloos en zonder morren in zijn nieuwe rol schikken?

 

Patriot Act with Hasan Minhaj

Ook Patriot Act with Hasan Minhaj op onze huidige maatschappelijke tijden. Het is satirische show waarin Minhaj het moderne culturele en politieke landschap met diepgravende oprechtheid onderzoekt. Door voornamelijk reportages belooft het bovendien politieke satire op een unieke manier te brengen. Op die manier hoopt Minhaj zich te onderscheiden van andere politieke satire als The Daily Show with Trevor Noah en Last Week Tonight with John Oliver. Een aflevering waarin het gebruik van de term ”Negro blood” in een online handboek voor militairen die uitgezonden worden naar Saudi Arabië, bevraagt wordt, heeft altijd geleid tot excuses van de legerleiding – een unicum. Minhajs satire-serie is vanaf zondag 12 mei nieuw op Netflix te zien.

 

Check ook onze lijst van de 20 beste series op Netflix volgens IMDb.