Nieuw op Netflix in week #18

Het aanbod van films en series dat in week #18 nieuw op Netflix verschijnt heeft een politiek karakter. Onrecht in het rechtssysteem en bewegingen die wel érg ver gaan in hun politieke strijd: je ziet het allemaal voorbij komen. Ook verschijnt er een spannende true crime documentaire. Dit is het aanbod van deze week.

The Sons of Sam: A Descent into Darkness – 5 mei

David Berkowitz is de naam van seriemoordenaar die tussen 1976-1977 veel slachtoffers maakte in New York. Als dader schreef hij mysterieuze brieven die hij ondertekende met ‘Son of Sam’. Nadat hij werd opgepakt verklaarde hij eerst te moorden ‘in opdracht van de hond van de buren’. Later trok Berkowitz zijn verklaring in en zei hij juist dat hij onderdeel uitmaakte van een sekte. Hij had dus niet in zijn eentje gehandeld. In deze true crime documentaire wordt onderzocht of er destijds inderdaad nog meer daders geweest hebben kunnen zijn. Vanaf 5 mei staat The Sons of Sam: A Descent into Darkness nieuw op Netflix.

 

Und Morgen die Ganze Welt – 6 mei

Luisa komt uit een rijke Duitse familie. Ze besluit zich in Und Morgen die Ganze Welt aan te sluiten bij Antifa. Ze doet dit omdat ze het niet eens is met de opkomst van de rechtse politiek in het land. Binnen de organisatie wordt ze al gauw geïntrigeerd door Alfa, één van de prominente leden van de organisatie. Geleidelijk aan gaat Luisa steeds dieper en dieper in binnen de organisatie, totdat ze grenzen overschrijdt en stoppen onmogelijk lijkt. Vanaf 6 mei staat de film nieuw op Netflix. De film was de Duitse inzending voor de Oscars, maar won niet in de categorie voor Beste Buitenlandse Film. Dat was Quo Vadis, Aida met een deels Nederlandse cast.

 

Monster – 7 mei

De film Monster gaat over de tienerjongen Steven Harmon. Hij houdt zich bezig met zijn schoolcarrière en met het maken van films. Zijn veelbelovende leven verandert volledig wanneer hij bij een overval betrokken raakt. Die overval loopt helemaal verkeerd af. Steven stond eigenlijk ‘alleen maar’ op de uitkijk, maar wordt nu ook het rechtsysteem ingetrokken en wordt al gauw afgeschilderd als een monster. De rauwe en heftige film staat vanaf 7 mei nieuw op Netflix.