Nieuw op Netflix, week 18

Dat gaat een mooie week worden, heren. Perfect dus om je ontspanning te pakken zo tussen Koningsdag en Bevrijdingsdag. Week 18 loopt namelijk van 29 april t/m zondag 5 mei. Nieuw op Netflix zijn deze week onder andere een veelbesproken film van een bekroonde regisseur, een inspirerende politieke documentaire, een vette Nederlandse misdaadserie, een film met Zac Efron als seriemoordenaar en een film die zich volledig op beeldschermen afspeelt. Genoeg om naar uit te kijken in ieder geval.

Mother!

Deze psychologische thriller van Darren Aronofsky deed veel stof opwaaien bij de release in 2017. De meningen waren zeer verdeeld. De een vond het de beste film van Aronofsky, die eerder succes had met films als Black Swan en The Wrestler, de ander vond het maar niets. Mother! heeft een duizelingwekkende plot en het complexe is dat Aronofsky voortdurend van genre switch in de film. Zit je het ene moment naar een beklemde zwarte komedie te kijken, verandert de film ineens in een mysterieuze horror. Er zijn dan ook meerdere uitleggen mogelijk voor de film met Jennifer Lawrence en Javier Bardem in de hoofdrol. Is de film een metafoor voor het creatieproces van de kunstenaar of voor het ecologische proces van de aarde? Hoe dan ook, vanaf dinsdag 30 april kan je het zelf gaan checken!

Knock Down the House

In deze politieke documentaire worden vier vrouwen gevolgd die zich in de tussentijdse verkiezingen van 2018 voor de Democraten voor het congres verkiesbaar stelden. Filmmaakster Rachel Lears begon te werken aan de documentaire de dag nadat Donald Trump de presidentsverkiezingen gewonnen had. Eén van de vier progressieve Democraten die gevolgd wordt, is Alexandria Ocasio-Cortez. Zij timmert inmiddels flink aan de weg. Zij won in deze verkiezingen en werd voor haar district New York de afgevaardigde in het congres. Een toekomstige klus als president van de VS ligt volgens velen voor de 29-jarige Latina in het verschiet. De andere drie voerden campagne in Nevada, Missouri en West-Virginia. Vanaf woensdag 1 mei is de documentaire nieuw op Netflix.

Undercover

O, wat zitten we uit te kijken naar deze Belgisch-Nederlandse productie! Undercover is een misdaadserie die het weleens heel goed kan gaan doen. Het is de eerste keer dat er een Original van eigen bodem nieuw op Netflix is. Tom Waes en Anna Drijver zijn Bob Lemmens en Kim de Rooij, die undercover gaan als stel op een vakantiepark op de grens tussen België en Nederland. Zij zijn namelijk een groot XTC-netwerk op het spoor, dat al jaren onder de radar operatief is. Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers, staat aan het hoofd van de organisatie. Bob gaat proberen contact met Bouman te leggen, terwijl Kim gaat proberen zich in te mengen in het leven van Boumans vrouw Danielle, gespeeld door Elise Schaap. Houd die datum van vrijdag 3 mei in de gaten, want dan komt seizoen één van deze vette serie online.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Deze biografische misdaadthriller heeft misschien niet de beste titel, maar die is wel des te accurater. De dagen van High School Musical liggen ver achter Zac Efron. In deze Netflix-film van ervaren regisseur Joe Berlinger speelt Efron namelijk de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy. Bundy wordt opgepakt en veroordeeld voor ontvoering. Lily Collins speelt Liz, de vrouw die overtuigd is van Bundys onschuld. Ook als Bundy maar liefst uit twee gevangenissen weet te breken en uiteindelijk in Florida veroordeeld wordt voor moord, blijft bij Liz aan zijn zijde staan. Er zijn in de film ook onder andere rollen voor John Malkovich, Jim Parsons en Haley Joel Osmont. Eerder dit jaar maakte Joe Berlinger al een Netflix-docu over de Ted Bundy Tapes. De film met Efron is vanaf 3 mei nieuw op Netflix.

Searching

Deze heftige thriller uit 2018 is in zijn geheel gesitueerd op laptop- en smartphoneschermen. John Cho, die ooit doorbrak in American Pie uit 1999, vertolkt de rol David Kim. Na de dood van zijn vrouw twee jaar eerder, heeft David geen contact meer met zijn dochter, de 16-jarige Margot. Zij verdwijnt spoorloos als ze op een avond niet komt opdagen bij een afspraak met haar studiegroep. David schakelt de hulp van de politie in en rechercheur Rosemary Vick, gespeeld door Debra Messing (Grace in Will & Grace), wordt op de zaak gezet. David helpt de rechercheur door via internet uit te vinden met wie Margot omging en wie mogelijk informatie heeft. Gedurende de hele film verlaat het camerastandpunt de beeldschermen niet. Searching is vanaf zaterdag 4 mei nieuw op Netflix.

 

Ter ere van de eerste Nederlandse Netflix Original: check onze lijst van de beste films en series van Netflix zelf.