Nieuw op Netflix in week #16

De lente is begonnen en zorgt voor zonnige dagen. Tegelijkertijd moeten we veel binnenblijven en is niet elke dag even zonnig. Genoeg reden dus om ook deze week het aanbod van Netflix te checken. Deze film en series staan vanaf deze week nieuw op Netflix.

The Innocence Files

Deze documentaireserie staat vanaf woensdag 15 april nieuw op Netflix. Het is een documentaire die The Innocence Project volgt, een non-profit organisatie die probeert onterecht veroordeelde mensen weer vrij te krijgen. Redenen waarom mensen onterecht kunnen worden veroordeeld zijn onder andere ooggetuigen die het fout hebben en onbetrouwbaar forensisch onderzoek, leren we. In acht afleveringen zien we hoe de onterechte veroordelingen zijn ontstaan. The Innocence Files volgt hierbij de individuen van de desbetreffende zaken én de gezichten achter het project.

 

De Twaalf

Eerder kondigden we De Twaalf al aan. Deze serie van onze Vlaamse buren belooft het nieuwe internationale Netflix-succes te worden. In de serie wordt een twaalfkoppige jury gevolgd. Zij zullen moeten oordelen over een moordzaak die het land in z’n greep houdt. Een vrouw die terechtstaat wordt namelijk beschuldigd van het vermoorden van haar beste vriendin en jaren later ook van haar jonge dochter. Is ze schuldig, of niet? De jury staat voor een lastige uitdaging en heeft ondertussen ook haar eigen persoonlijke problemen. De Twaalf staat vanaf vrijdag 17 april nieuw op Netflix.

 

Central Intelligence

Als het op actiekomedies aankomt kunnen we altijd rekenen op Dwayne Johnson en Kevin Hart. The Rock staat dan ook niet voor niets helemaal bovenaan de lijst van best betaalde acteurs van 2019. In Central Intelligence speelt Johnson de rol van Bob. Bob werd vroeger altijd gepest, maar is in 20 jaar uitgegroeid tot een gespierde CIA-agent. Hij schakelt de hulp in van Calvin (gespeeld door Hart). Calvin was vroeger de populairste van de school en de enige die het voor Bob opnam. Nu moet hij Bob helpen bij een gevaarlijke missie. Verwacht droge komedie en de nodige vette actie. Vanaf donderdag 14 april staat Central Intelligence nieuw op Netflix.

 

Too Hot To Handle

De meeste reality-series waarin knappe vrijgezellen op zoek gaan naar de liefde, barsten van het lichamelijk contact. Logisch natuurlijk, maar Too Hot to Handle gebruikt dit gegeven als twist. In de nieuwe datingshow wordt een groep kandidaten met elkaar in één huis gestopt. Winnen ze, dan mogen ze $100.000,- mee naar huis nemen. Voor elk lichamelijk contact met elkaar, krijgen ze echter een boete. Zo worden ze uitgedaagd om elkaar niet fysiek, maar enkel op emotioneel vlak te leren kennen. Het houden aan de regels blijkt echter lastiger dan gedacht. Vanaf vrijdag 17 april is te volgen of het lukt.