Money, it’s a gas

Pecunia non olet, en zo is het. Want natuurlijk is er meer in het leven dan geld, maar we dromen allemaal weleens van die peso’s. Je weet wel, van die dagdromertjes in de bus van ‘wat zou ik doen met een paar miljoen aan poen?’ Het is de reden dat we massaal meedoen met sensatie-zoekende spelshows, de reden dat Twan Huys naar ‘de commerciële’ ging, de reden dat mensen grote hoeveelheden drugs naar Europese festivals smokkelen. De meesten van ons kunnen alleen maar dromen van een miljoen, maar voor de 10 best betaalde acteurs van 2019 ligt dat toch net even iets anders.

Best betaalde acteurs van 2019

Best betaalde acteurs van 2019

Een ding dat door door de top 10 best betaalde acteurs van 2019 pijnlijk duidelijk wordt, is hoe scheef de verhouding van de salarissen van de mannen liggen ten opzichte van de vrouwen. De top 3 van de vrouwen wordt bevolkt door Jennifer Aniston, Angelina Jolie en Scarlett Johansson. Alleen Johannson zou met 40,5 miljoen dollar net in de top 10 van de mannen belanden. Uiteraard hoeven we met haar of met Jolie (28 miljoen) of Aniston (bijna 20 miljoen) op zich geen medelijden te hebben, maar het geeft wel aan dat vrouwen structureel minder verdienen voor hetzelfde werk.

Best betaalde acteurs van 2019

De top 10

De top 10 van best betaalde acteurs van 2019 is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Uiteraard heeft Avengers: Endgame met het immense budget een grote rol in de lijst, maar dat is niet de enige factor die de top 10 bepaalt dit jaar. Want hoewel Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Chris Evans en Paul Rudd (Net als Johansson natuurlijk) in de film te zien waren, zitten er ook acteurs tussen die niet eens film uit hadden dit jaar.

Veel sterren verdienen hun geld op allerlei andere manieren, zoals produceren, maar ook met reclamewerk, sponsordeals, evenementen, en ga zo maar door. Bollywood-acteur Akshay Kumar staat met een flink bedrag in de lijst, terwijl velen die naam hier niet eens kennen. De top 10 is afgekomstig van Forbes, die de cijfers berekende op basis van de periode van 1 juni 2018 tot en met 1 juni 2019 en luidt als volgt:

10. Will Smith – 35 miljoen dollar

9. Paul Rudd – 41 miljoen

8. Chris Evans – 43,5 miljoen

7. Adam Sandler – 57 miljoen

6. Bradley Cooper – 57 miljoen

5. Jackie Chan – 58 miljoen

4. Akshay Kumar – 65 miljoen

3. Robert Downey Jr. – 66 miljoen

2. Chris Hemsworth – 76,4 miljoen

1. Dwayne Johnson – 89,4 miljoen

 

Hij staat er dan misschien niet tussen, toch is dit hoeveel Victoria Secret modellen Leonardo DiCaprio datete.