Nieuw op Netflix in week #11: nieuwe series

Deze week worden er veel nieuwe seizoenen prijsgegeven van series en documentaires. We maken kennis met twee nieuwe series, maar kunnen ook genieten van een langverwacht derde seizoen van Elite. Meer dan genoeg om te kijken dus, met alle series en de documentaire die nieuw op Netflix verschijnen.

Brot (The Valhalla Murders) – Seizoen 1

We schreven het al: Brot wordt ongelofelijk spannend. De serie draait om een aantal mysterieuze moorden die in IJsland worden gepleegd. Een vrouwelijke rechercheur krijgt de taak om de moordenaar te vinden, maar die lijkt ongrijpbaar. Bovendien ontbreekt er een verbindende factor tussen de slachtoffers. Wanneer een profiler wordt ingeschakeld, komt er schot in de zaak. De moorden zijn terug te leiden naar een vroeger tehuis voor jongens, genaamd Valhalla. In het verleden vonden hier vreselijke gebeurtenissen plaats. Is de moordenaar iemand die wraak wil nemen? Of iemand die nog niet klaar is met zijn klus? Kijk vanaf vrijdag 13 maart naar de serie, die dan nieuw op Netflix staat, om er achter te komen.

Bloodride – Seizoen 1

In deze anthologie-serie staat elke aflevering weer een ander sinister verhaal centraal. Elke aflevering begint met een geheimzinnige bus, die doet denken aan de bus uit de Griezelbus. Wanneer een personage uit de bus stapt, begint diens horrorverhaal. Met veel zwarte humor en bloederige scènes is de serie niet voor iedereen weggelegd. Deze combinatie tussen Black Mirror en Fargo biedt echter wel originele en creatieve verhalen aan, die je zonder twijfel op het puntje van je stoel doen zitten. Vanaf vrijdag 13 maart staat de serie nieuw op Netflix.

Dirty Money – Seizoen 2

Deze documentairereeks werpt een licht op de smerige kant van het grote geld. Waargebeurde schandalen die zich afspeelden in de zakenwereld worden aan het licht gebracht. Hoe ver gaan mensen in hun zucht naar meer en meer geld? Behoorlijk ver, werd al duidelijk uit het eerste seizoen van deze documentairereeks. Daarin werd onder andere Donald Trump besproken. De documentaire heeft een rating van 100% op Rotten Tomatoes. De vraag is nu of het tweede seizoen ook zo’n groot succes zal worden. Vanaf woensdag 11 maart staat de serie nieuw op Netflix. Check de gehele lijst van de 20 beste documentaires die op Netflix staan volgens hun IMDb-score.

 

Elite – Seizoen 3

Waarschuwing: de trailer van het derde seizoen van Elite verklapt een aantal spoilers. Eén van de verwende studenten uit de serie keert namelijk aan het begin van het derde seizoen terug naar school. Iedereen is verbaasd over dit feit. Waarschijnlijk was één van de scholieren niet alleen verbaasd, maar ook woedend. Dezelfde persoon duikt aan het einde van de trailer namelijk dood op. Het is de vraag wie er in het derde seizoen van Elite verantwoordelijk is voor de moord. Alle studenten hebben genoeg geheimen voor elkaar, en dus zullen we hier waarschijnlijk niet gemakkelijk achter kunnen komen. Vanaf vrijdag 13 maart staat het derde seizoen nieuw op Netflix.