Brot (The Valhalla Murders) is ijzig koud

In Brot is een IJslandse seriemoordenaar aan het werk. Politieagente Kata heeft de leiding over het team dat hem op moet sporen. De zoektocht naar de dader gaat echter niet makkelijk. Hiermee lijkt de serie veel weg te hebben van The Fall, waarin ook een gevaarlijk kat-en-muisspel tussen de politie en een moordenaar wordt gespeeld. Wanneer blijkt dat deze klopjacht niet gaat lukken, wordt al gauw hulp ingeschakeld van buitenaf. Profiler Arnar voegt zich bij het team en gaat samen met Kata op onderzoek uit. De meerdere slachtoffers die de moordenaar achterlaat lijken op het eerste ogenblik geen connectie met elkaar te hebben. Totdat het team een gemeenschappelijke factor vindt: Valhalla.

Brot

Terugkeer naar Valhalla

Valhalla is de naam van een tehuis voor jongens. Een lange periode geleden vonden hier vreselijke gebeurtenissen plaats. Het verleden lijkt zich te herhalen. Welke rol speelt Valhalla in het spoor van dood en verderf dat de moordenaar achterlaat? En zullen Kata en Arnar de moordenaar kunnen vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen? Over die cruciale vragen gaat de IJslandse serie. De term ‘Valhalla’ kennen we ook al van de serie Vikings. Met de term wordt het hiernamaals aangeduid, waar de Vikingen na hun dood hun opwachting maken. Dit belooft weinig goeds voor de serie.

IJslandse Netflix Original

Dat de serie zich in IJsland afspeelt zorgt voor prachtige beelden, die tegelijkertijd iets grimmigs hebben. Lange sneeuwvlaktes strekken zich uit over het eiland, en verlaten gebouwen lijken oude geheimen te verbergen. De serie werd geproduceerd door Pordour Palsson en bestaat uit acht afleveringen. Deze afleveringen waren eerder al te zien op de IJslandse televisie. Vanaf 13 maart kunnen we samen met Kata en Arnar het mysterie ontrafelen. Dan staat de Netflix Original namelijk online.