Nieuw op Netflix in week #25

Met week 25 van het jaar zijn we al weer bijna op de helft van 2021. Tijd om in vette documentaires te duiken. Het zijn deze week namelijk vooral documentaires die we krijgen voorgeschoteld op Netflix. Toch is er gelukkig ook nog genoeg op het gebied van actie om van te genieten. Zo staat er ook een nieuw seizoen van The Last Kingdom op Netflix vanaf deze week.

The Last Kingdom seizoen 4

De serie The Last Kingdom vertelt het verhaal van de Engelse Uthred. Zijn familie wordt uitgeroeid en zelf wordt Uthred ontvoerd door vijandelijke Vikingen. Hij wordt door hen opgevoed en begint al gauw met zichzelf in de knoop te raken. Hoort hij nou thuis bij zijn geboorteplaats, of de mensen die hem hebben opgevoed? Wanneer zijn oom het vroegere fort van Uthreds familie blijkt te hebben overgenomen én Uthreds adoptievader ruw wordt vermoord, verslechtert de situatie. Inmiddels zijn we alweer toe aan seizoen 4. Vanaf dinsdag 22 juni staat dat nieuw op Netflix.

 

This Is Pop

In de nieuwe Netflix documentaire This Is Pop staat de geschiedenis van popmuziek centraal. Door de jaren heen is de muziekwereld ongelofelijk veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van boybands, autotune, festivals en andere ontwikkelingen die in de docu aan bod komen. Producenten, artiesten en andere mensen die betrokken zijn bij de popwereld, vertellen over de muziekstijl. Vanaf 22 juni staat This Is Pop nieuw op Netflix.

 

El Caso Wanninkhof-Carabentes

Ook El Caso Wanninkhof-Carabentes (ook wel Murder by the Coast genoemd) is een Netflix documentaire, maar niet zo positief als This Is Pop. De documentaire gaat over de moord op de Spaanse tiener Rocio Wanninkhof in 2001. Al gauw wordt de vrouwelijke ex van haar moeder, Maria Dolores, beschuldigd van de moord. Wat volgt is een echte heksenjacht die, zo zal jaren later blijken, onrechtvaardig is. De vrouw heeft de moord immers niet gepleegd. Vanaf woensdag 23 juni staat de docu nieuw op Netflix. Check daarnaast ook ons overzicht van 10 steengoede documentaires op Netflix voor meer tips.