Films en series nieuw op Netflix 

Met de feestdagen achter ons en een nieuw jaar nog voor ons, komen er genoeg spannende series op Netflix. De koude januari maand kunnen we dus heerlijk doorbrengen op de bank of onder de deken. Dit zijn drie series die jij niet mag missen.

Messiah

Sommige series hebben in de loop van  meerdere seizoenen een stabiele fanbase opgebouwd. Toch blijft er ruimte voor nieuwe series. Een voorbeeld hiervan is het Amerikaanse Messiah. In deze serie meent een man in het Midden-Oosten de reïncarnatie te zijn van Jezus. Door zijn verschijningen op vele plekken én wonderbaarlijke (redding)acties, krijgt hij al gauw een grote achterban. Het is de taak aan CIA-detective Eva Geller om deze man, genaamd Al-Massih, te onderzoeken. Wie is deze man? En wat voor gevaar vormt hij voor een samenleving die steeds meer in hem begint te geloven? De trailer doet ons al gauw denken aan Homeland, waarvan het achtste seizoen binnenkort verschijnt. Voor Messiah hoeven we minder lang te wachten: deze kunnen we vanaf 1 januari nieuw op Netflix verwachten.

Vikings

Eerder schreven we al over de bikkelharde strijd in Vikings. De serie focust op een groep Vikingen die onder leiding van Ragnar Lothbrok een aantal rooftochten ondergaat. Door deze expedities en de oorlogen waar ze in uitmonden, groeit Ragnar van simpele boer uit tot machtige koning. Hij wordt hierin bijgestaan én tegengewerkt door familie, vrienden en stamgenoten. De vijf seizoenen waren eerder al uitgebracht, maar nu komen seizoen één tot en met seizoen vijf maar liefst allemaal naar Netflix. Het zesde én laatste seizoen is vanaf december te zien, maar zal (nog) niet nieuw op Netflix te zien zijn. Dat niet alleen: er is tevens een spin-off, genaamd Valhalla, aangekondigd.

How To Get Away With Murder

Verscheen begin dit jaar het vierde seizoen van How To Get Away With Murder, aankomende week is het de beurt aan alweer het vijfde seizoen. De serie draait om de slinkse docente Annalise Keating en een selecte groep van haar studenten. Annalise is tevens een advocaat en nodigt de groep studenten uit om haar te helpen bij haar nieuwe zaken. Al gauw raakt de groep echter zelf betrokken bij een moordonderzoek. Door de seizoenen heen worden nieuwe verhaallijnen, misdrijven en onderliggende relaties tussen de personages uitgewerkt. Door flash-forwards worden steeds hints en tipjes van de sluier opgelicht, maar de echte ontknoping komt vaak volledig onverwacht. Zo ook in seizoen 5, dat vanaf woensdag 1 januari nieuw op Netflix staat.