Veelzijdigheid van de coltrui

De coltrui is een model trui die we voornamelijk tijdens de koude (winter)maanden uit de kast halen. Grote kans dus dat jij hem de afgelopen tijd hebt gespot. Vrienden, collega’s, partners en beroemdheden lopen allemaal in de chique trui. Hierdoor wordt hij niet langer enkel geassocieerd met kunstenaars en inwoners van Parijs.

Heerlijk warm

Mocht jij nog geen coltrui in de kast hangen, dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Nu we de koude januari en februari-maand tegemoet gaan, nemen de temperaturen immers gestaag af. Een coltrui komt in verschillende diktes, maar alle exemplaren hebben één ding gemeen: ze beschermen je keel. Met de juiste trui ga jij deze maanden die verkoudheid dus uit de weg.

coltrui
Foto via: Instagram @jf_maier

Coltrui combinaties

De trui kun jij op verschillende manieren combineren. Boven een mooie pantalon of een zwarte spijkerbroek zorgt de coltrui (zeker een zwart exemplaar) voor een tijdloos en stijlvolle uitstraling. Mocht jij ervan houden om te spelen met stijlen, dan kun je ook je coltrui combineren met een spijkerbroek die meer casual is. Op deze manier combineer je een klassieke met een sportieve stijl.

Coltruien kun jij niet enkel combineren met spijkerbroeken en pantalons. Een leren jasje in combinatie met de trui zorgt namelijk voor een stoer karakter. Daarentegen staat een wit of lichtblauw exemplaar onder een jasje netjes. In dit geval draag jij geen formeel overhemd, met of zonder stropdas, maar heb je nog steeds een verzorgd imago.

Geschikte exemplaren

Of je hem dus draagt naar iets zakelijks of juist op een informele manier combineert: jouw coltrui mag gezien worden. Zoek jij nog een mooi exemplaar, check dan vooral de coltruien hieronder.