Nieuw op Netflix

Half augustus alweer. Week 33 loopt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus. Terwijl de regen zachtjes tegen je zolderraam tikt, kan jij heerlijk luieren en een beetje Netflix kijken. Want ook deze week staan er genoeg titels in de wachtrij die nieuw op Netflix zullen verschijnen. De week komt wat traag op gang, maar richting het weekend gaat het toch druk worden. Sterker nog, alle titels uit onze top 5 komen op de vrijdag beschikbaar. Dat gaat een behoorlijk volgeboekt weekend worden in ieder geval.

Mindhunter seizoen 2

Eindelijk. Bijna twee jaar duurde het wachten op het nieuwe seizoen van deze detectiveserie, waarvan het eerste seizoen al in oktober 2017 debuteerde. Maar zoals met veel Netflixseries geldt, beter laat dan nooit. In Mindhunter volgen we de taskforce van de FBI die de term ‘serial killer’ bedacht hebben. Holden (Johnathan Groff) en Bill (Hollt McCallany) bouwen in Mindhunter seizoen 2 verder aan het werk dat in het eerste deel met de hulp van psychologe Wendy Carr (Anna Torv). Dit seizoen gaan we meer actie zien. Ook gaat het team onder andere langs bij Charles Manson, gespeeld door Damon Herriman, die dezelfde rol ook in Once Upon a Time in Hollywood speelt.

 

Hannibal

Onlangs verscheen Red Dragon uit 2002 op Netflix. Dat is een prequel op Silence of the Lambs uit 1991 en het derde deel in de filmreeks. Maar het tweede deel mag natuurlijk niet ontbreken en dat is de sequel uit 2001 genaamd Hannibal. In alle drie de films speelt Anthony Hopkins de rol van psychiater, kannibaal en seriemoordenaar Hannibal Lecter, naar verluidt zijn favoriete rol. In deze film probeert Hannibal contact te leggen met FBI-agent Clarice, dit keer niet door Jodie Foster maar door Julianne Moore gespeeld. Ook wordt Hannibal het doelwit van een zijn slachtoffers die in leven gebleven is, gespeeld Gary Oldman. Nieuw op Netflix vrijdag 16 augustus.

 

The 40-year-old Virgin

Zowel Steve Carell als zijn lichaamsbeharing schitteren in de comedy The 40-year-old Virgin. Hij speelt in deze film de rol van Andy Stitzer, die de beheerder van het magazijn van een elektronicawinkel is en als hobbyist speelgoed verzamelt. Zijn vrienden zijn het er over eens dat het maar eens afgelopen moet zijn met Andy’s maagdelijkheid. Maar hoe breng je iemand als Andy aan de man? Of nou ja, aan de vrouw in dit geval dan. Regisseur en schrijver Judd Apatow heeft in de film veelvuldig gebruikt gemaakt van de improvisatorische kunsten van Paul Rudd, Seth Rogen, Kevin Hart, Jonah Hill en natuurlijk Carell zelf. Vanaf vrijdag 16 augustus nieuw op Netflix.

 

Psycho

Een van de absolute koningen van de cinema is Britse regisseur Alfred Hitchcock. In 1960 veranderde hij het horrorgenre voorgoed met de ongekend legendarische, vol suspense zittende Psycho. Het is niet die versie, maar de remake uit 1998 van Gus van Sant die naar Netflix komt. Marion Crane (Anne Heche) boekt een kamer in een motel langs de weg, genaamd Bates Motel. Ze krijgt een onheilspellend gevoel van de eigenaar van het motel, Norman Bates (Vince Vaughn), maar neemt zich voor dat ze zich maar niet zo moet aanstellen. Van Sant’s film volgt het origineel bijna frame per frame en geldt als een hommage. Vanaf vrijdag 16 augustus nieuw op Netflix.

 

8 Mile

8 Mile is de semi-autobiografische film over het begin van de carrière van ‘What’s-My-Name-Slim-Shady’ Eminem. Semi-autobiografisch, want Eminem speelt de rol van rapper B-Rabbit. Als blanke rapper heeft de grootste moeite om zijn plek af te dwingen en om serieus genomen te worden in de rap business, een wereld die voornamelijk gedomineerd wordt door Afro-Amerikaanse artiesten. De film is op locatie in Detroit gefilmd, waar de 8 Mile Road een Afro-Amerikaanse wijk van een blanke wijk scheidt. Er zijn onder andere rollen voor Brittany Murphy en Kim Basinger. Vanaf vrijdag 16 augustus nieuw op Netflix te zien.

 

Check het workout regime waarmee Jake Gyllenhaal afgetraind werd voor zijn rol als bokser Billy Hope in Southpaw.