Nieuwe Netflix films en series in week 46

Wij maakten een selectie van films en series die nieuw op Netflix zijn verschenen. Dit maal keerde het tweede seizoen van een vette documentaire over de ruimte, een spannende thriller én een Mexicaanse serie over drugshandel. Genoeg diversiteit dus.

Mars (2016)

Deze documentairereeks, afkomstig van National Geographic, combineert feit en fictie. Een deel van de afleveringen speelt zich af in 2033, waarin het zes astronauten eindelijk is gelukt om Mars te bereiken. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot en de astronauten worden dus gevolgd in het proces van overleven en later het opbouwen van een kolonie. Deze fragmenten worden afgewisseld met interviews met bestaande deskundigen (waaronder Elon Musk) en recente, waargebeurde ontwikkelingen op het gebied van de ruimtevaart. De documentaire is hierdoor zowel spannend als informatief. Vanaf dinsdag 12 november is het tweede seizoen nieuw op Netflix. Je hebt dus nog een dag om het eerste seizoen nog even te checken.

Earthquake Bird

In het Tokyo van de jaren 80 is niet alles zoals het lijkt. Centraal staat de driehoeksverhouding tussen een expat genaamd Lucy, de Japanner Teiji en het meisje Lily. Het romantische aspect van de film verdwijnt al gauw wanneer Lily vermist raakt. Wat volgt is een opeenstapeling van verdachte omstandigheden en situaties. Is Lucy wel wie ze zegt dat ze is? Is Teiji wel te vertrouwen? De trailer van Earthquake Bird raadt aan om “verder te kijken dan wat je wat ziet”. Deze misdaadfilm, waarin niets dus is wat het lijkt, staat vanaf vrijdag 15 november op Netflix.

El Club

Er zijn veel series waarin we de rijke 1% volgen. Denk bijvoorbeeld aan het populaire Spaanse Elite, waarin rijkeluiskindjes met moorden en verdwijningen te maken krijgen. In El Club staat de upper class van Mexico centraal. Deze rijken hebben alles wat hun hartje begeert maar verlangen nog steeds naar meer. Een selecte groep verdiept zich daarom in het verhandelen van MDMA. Denk aan champagne en gala’s, gemixt met bedreigingen en politieachtervolgingen. Vanaf vrijdag 15 november zie je hoe erg de situatie uit de hand loopt.