Nieuw op Netflix: films in week #50

Als je dacht dat er in december alleen maar de ene na de andere kerstfilm nieuw op Netflix verschijnt, heb je het goed mis. Deze week komen er maar liefst vier vette actiefilms online.

6 Underground

Op sommige goede films moeten we nou eenmaal een tijd wachten. Dit is ook het geval bij 6 Underground, waar wij twee maanden geleden al over schreven. In de actiefilm staat een groep van zes multimiljardairs centraal die hun eigen dood in scène zetten. Hun middelen en anonimiteit gebruiken zij vervolgens om ongestoord te werk kunnen gaan in het bestrijden van criminaliteit. Deze missies gaan gepaard met bakken vol actie, ontploffingen en achtervolgingen. Al gauw kunnen ze namelijk op tegenstand rekenen: niet iedereen is blij met zes anonieme multimiljardairs die het recht in eigen handen nemen. Op vrijdag 13 december kun jij zien hoe dit afloopt, dan staat de film nieuw op Netflix.

 

A Conspiracy of Faith

Deze film is het eerste deel van de boekenserie “Afdeling Q” die is verfilmd. De Scandinavische thrillerserie werd geschreven door Jussi Adler Olsen en is wereldwijd een groot succes. In A Conspiracy of Faith worden we geïntroduceerd aan Carl Morck. Nadat één van zijn zaken is mislukt, wordt hij gedegradeerd naar “afdeling Q”, waarin oude, onopgeloste zaken centraal staan. Hij raakt betrokken bij een zaak waarbij een opkomende vrouwelijke politica zelfmoord pleegde. Carl begint echter vragen te stellen bij deze ogenschijnlijke zelfmoord. Hij ontwikkelt vermoedens dat ze niet dood is, maar is ontvoerd. Al gauw worden hij en zijn collega Assad tegengewerkt in hun onderzoek. Iemand wil duidelijk niet dat de waarheid aan het licht komt.

The Absent One

Ook het tweede verfilmde boek staat binnenkort nieuw op Netflix. In dit deel wordt Carl benaderd door de vader van een tweeling, die jaren geleden zijn vermoord. Destijds is er iemand voor deze moord veroordeeld. De grote verzameling aan informatie die de vader aan Carl geeft, doet hem echter twijfelen aan deze oorspronkelijke veroordeling. Al gauw richt hij zijn verdenkingen op een kostschool. De jongeren die vroeger op deze school zaten zijn nu allemaal machtige mannen geworden… Maar wellicht heeft één van hen wel de gruwelijke misdaad op zijn geweten.

A Conspiracy of Faith

In A Conspiracy of Faith wordt er een vreemde ontdekking gedaan: een acht jaar oude brief, die via flessenpost is opgedoken. Aan de hand van deze fles komen Carl en Assad op het spoor van een groep kindontvoeringen. Deze ontvoeringen lijken te maken te hebben met een religieuze organisatie. Een vreemd – en verdacht – aspect van de verdwijningen, is het feit dat een deel daarvan nooit is gerapporteerd aan de politie. Aan Carl en zijn assistent Assad de taak om de vermiste kinderen boven tafel te krijgen. Net als de eerste  twee delen staat A Conspiracy of Faith vanaf zondag 15 december nieuw op Netflix.