Heenwedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen door Ajax

In de heenwedstrijd in Valencia wist Ajax met 0-3 te winnen van de club van Albert Celades. Hierbij wisten de spelers Van de Beek, Ziyech en Promes het net te vinden. Promes zal er aankomende dinsdag echter niet bij zijn. Hij liep in de uitwedstrijd tegen FC Twente een spierblessure aan zijn onderbeen. Naar verwachting zal Noa Lang in de basis starten. Lang die in de wedstrijd tegen Twente goed was voor een hattrick en hierdoor een achterstand wist om te buigen naar een overwinning voor Ajax.

champions league toto ajax valencia

Slechte generale repetitie van Ajax

Ajax kende een slechte generale repetitie. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg van Willem II. De nummer 4 van de eredivisie wist twee keer te scoren tegen Ajax en won met 2-0 de wedstrijd. Iets wat niet vaak voorkomt in de Arena. De laatste ploeg die punten wist te pakken in de Arena was ADO Den Haag op 25 februari 2018. Het gemis van de doelpuntenmachine Promes werd hierdoor tegen Willem II pijnlijk zichtbaar.

Bookmakers in voordeel Ajax

Door de prestaties van Ajax de laatste jaren en de gewonnen heenwedstrijd in Valencia zijn de voetbal voorspellingen in het voordeel van Ajax. De quotering is 1,66 op een overwinning voor Ajax tegen een quotering van 4,95 op een overwinning van Valencia. De Amsterdammers hebben al genoeg aan een gelijkspel om door te gaan en dus belooft de wedstrijd Ajax-Valencia voor een mooi avondje te zorgen.