Het plan van een goedkoper Netflix-abonnement

Netflix is met het idee gekomen om een abonnementspakket met advertenties te introduceren. Hierdoor zouden ze de helft van de huidige populaire abonnementsprijzen kunnen vragen. De streamingdienst hoopt hiermee dan ook dat zij meer abonnees kunnen aantrekken, die met een lager maandtarief bereid zijn advertenties te bekijken.

Het plan is dat je ongeveer vier minuten aan advertenties per uur gaat zien, wat minder is dan bij de concurrenten. Momenteel bieden namelijk kabeltelevisiediensten tussen de tien en de twintig minuten aan advertenties per uur. Terwijl streamingdiensten dus veel minder bieden. Daarnaast worden sommige diensten zoals Hulu, worden echter juist bekritiseerd omdat ze herhaaldelijk dezelfde advertenties vertonen.

netflix goedkoper abonnement mogelijk

De plaatsing van de advertenties

Volgens Netflix gaan de advertenties alleen voor of tijdens de show getoond, niet erna. Momenteel werk Netflix aan het samenstellen van een kosteneffectief plan, dat ook nog een aangename kijkervaring biedt. Als er groen licht gegeven zou worden, zal de functie tegen het einde van het jaar met uitrol naar begin volgend jaar geïntroduceerd kunnen worden.

Hoewel de prijs dus nog bevestigd zou moeten worden, meldt Bloomberg (in Amerika gevestigd betaaltelevisienetwerk) dat het maandelijkse bedrag tussen de zeven en negen euro zou liggen. Dit is dus ongeveer de helft van hun populairste advertentievrije abonnement van 15 euro per maand.

Netflix heeft last van het groeiende aantal concurrenten

Na een enorm abonneeverlies eerder dit jaar, nam Netflix de beslissing om reclame op zijn streamingdienst te introduceren. In het eerste kwartaal ging het om 200.000 abonnees maar in het tweede kwartaal was dit al opgelopen naar bijna een miljoen. Op dit moment hebben 220,7 miljoen mensen een abonnement bij Netflix, waarmee het nog altijd het grootste streamingsplatform in de wereld is. In kwartaal drie verwacht het bedrijf weer een stijging van een miljoen abonnees.

Geen idee wat je nou weer moet kijken op Netflix, probeer eens een van de engste horrorfilms.