Het nieuwe contract van Max Verstappen bij Red Bull Racing

Max Verstappen zou met het nieuwe miljoenencontract bij het topteam zelfs nog verder willen te verlengen. Het huidige contract loopt tot en met 2023. Recent sprak Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko nog ‘dat er weinig rek zit’ in wat Verstappen méér op jaarbasis kan verdienen bij de racende energiedrankjesfabrikant. Ja en nee, zo blijkt. Beide partijen kijken naar een langere samenwerking vooral.

 

Uit de berichtgeving van RacingNews365 komt nu naar voren dat zijn jaarlijkse salaris in nieuwe deal kan oplopen tot 30 miljoen dollar per jaar. Het nieuwe miljoenencontract van Verstappen is daarmee min of meer gelijk aan wat hij anno nu verdient. Wat mogelijk loont in de verlenging, stelt het medium. Omdat het zeker stellen van de verdiensten nu gunstiger kan uitpakken voor de Nederlander.

Mogelijke komst budgetplafond salarissen F1-coureurs de reden om nu bij te tekenen

Het steeds meer geldende budgetplafond voor teams kan mogelijk invloed hebben op wat een F1-coureur maximaal verdient. Door nu alvast de afspraak op langere termijn met inkt te bezegelen, kan de Nederlander mogelijk voortijdig hier aan onderuit komen.

De komst van twee grote sponsoren bij Red Bull Racing, Oracle en Bybit, biedt spelingsruimte. Jaarlijks brengen de deals 100 miljoen dollar in het laatje brengt voor het raceteam. Zodoende kan de titelverdediger voor een langere periode vastgelegd worden.

Benieuwd naar de bedragen in de Formule 1? Lees dan over alle salarissen van de Formule 1-coureurs in het seizoen 2022. De verschillen tussen de coureurs zijn groter dan je zou denken.