Volgens het toonaangevende Forbes krijgt Max Verstappen bijna een tiental miljoen dollar erbij gestort na zijn bewogen gevecht om de wereldtitel. Een prestatie die hem uiteindelijk tot de eerste Nederlandse Formule 1-kampioen kroonde. Legend!

Hoeveel aan bonussen verdient de Formule 1-coureur als wereldkampioen?

En dat tikt aardig door over het gehele seizoen gezien. Het komt bovenop het jaarsalaris van 25 miljoen dollar dat de coureur int. De tien overwinningen die hij in 2021 boekte, zijn samen goed voor nog eens tien miljoen dollar. Als je het optelt, dan zit je zo boven de 40 miljoen dollar aan salaris voor Verstappen in het jaar van zijn eerste wereldtitel.

Het is niet duidelijk of de Nederlander ook dit seizoen betaalt krijgt voor elk punt dat hij scoorde. Stel dat ieder punt 10.000 dollar bonus waard is, zoals voorheen werd geopperd, dan zou het totaal van 395.5 punten omgerekend bijna 4 miljoen dollar extra in het laatje brengen.

Ook de sponsoren van Max Verstappen zijn een belangrijke inkomstenbron

Volgens recente uitspraken van Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko zit de coureur inmiddels aardig aan het plafond wat betreft het rijdersbudget van zijn werkgever. Het ziet er niet naar uit dat Verstappen, die in 2022 al getekend stond bij RBR, daar nog flink meer gaat verdienen.

Toch zit het wat sponsoring-inkomsten betreft echt dik in orde. Zo tekende hij recent een contract bij NENT dat met Viaplay Formule 1 in Nederland aanbiedt de komende drie jaar. Verstappen zal daar geregeld een kijk achter de schermen (in zijn leven) gaan bieden.

Zijn nieuw verworven status als wereldkampioen biedt ongetwijfeld ook kansen om opnieuw te onderhandelen met zijn vaste sponsoren als CarNext, Jumbo en G-Star.