Nieuw zeiljacht van Jeff Bezos gebouwd door Nederlandse werf

De 59-jarige Jeff Bezos is met een geschat vermogen van liefst $ 162,3 miljard één van de rijkste personen ter wereld. Sterker nog: hij was een tijd de rijkste persoon ter wereld, totdat hij werd onttroond door achtereenvolgens Louis Vuitton Moët Hennesey-oprichter Bernard Arnault en Tesla/SpaceX-CEO Elon Musk.

Toch heeft Jeff met zijn vermogen helemaal niets te klagen. In mei 2021 tikte hij een gloednieuw zeiljacht – overigens niet zijn enige – op de kop, ter waarde van $ 485 miljoen. Het Y721-jacht – genaamd ‘Koru’, wat ‘nieuw begin’ in het Māori betekent – werd door de Nederlandse scheepswerf Oceanco gebouwd. In oktober van dat jaar verschenen de eerste beelden van Bezos’ nieuwe paradepaardje. Met een lengte van 127 meter staat ‘Koru’ op de tweede plek van langste zeiljachten ter wereld.

Het jacht is een gelijnde schoener met drie hoge masten en een boegspriet. De romp is strak zwart en een wit opbouw. Hoewel er over het interieur van het jacht niet heel veel bekend is, zou zich op het dek mogelijk een zwembad en een aantal lounges bevinden. Het jacht kan zeker 18 gasten en 40 personeelsleden huisvesten

Het luxe zeiljacht ‘Koru’ voor het eerst gespot in Italië

In 2023 bleek het jacht klaar om voor het eerst uit te varen. Deze werd dan ook direct gespot door de Brit Jonny Dodge, zelf CEO van MyOceanYachts en dus een fervent liefhebber. Het vaartuig van Jeff Bezos werd zoals gezegd gespot aan de Italiaanse kust in Portfino, in de buurt van de stad Genua in het noordwesten van het land. Dat is een bekende plek voor zowel jachten als ook cruiseschepen. Jonny Dodge legde het vast op Instagram.

Bekijk de beelden hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Luxury Scene (@theluxuryscene)