Een nieuw contract lonkt voor Kevin de Bruyne

De Belgische voetballer Kevin de Bruyne is al jarenlang een van de beste voetballers in de Engelse Premier League, daar is geen twijfel over mogelijk. Sinds dat hij in het jaar 2015 naar de topclub in Manchester overstapte, heeft hij een grote bijdrage in het succes van de club. De seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 eindigde Manchester City, mede door de kwaliteiten van Kevin de Bruyne, bovenaan de ranglijst. De club doet er dan ook alles aan op de Belgische superster te behouden en biedt hem een nieuw contract aan met een megasalaris.

Hoewel de deal er nog niet is, wordt er flink onderhandeld over het nieuwe contract van Kevin de Bruyne bij Manchester City. Het contract van de Belg loopt nog gewoon door tot het jaar 2023, maar sinds het jaar 2018 is er niks meer aangepast aan zijn contract. En door de essentiƫle rol van De Bruyne bij Manchester City, wordt er dan ook alles op alles gezet om de beste man te behouden en het contract open te breken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne)

Manchester City biedt de voetballer een megasalaris

Hoe het gemiddelde salaris per leeftijdsgroep schommelt tussen de tientallen duizenden euro’s, mogen de meeste profvoetballers wel op wat meer money rekenen. Vooral in de grootste competities of landen als China wordt er met geld gestrooid. En om een superster als Kevin de Bruyne te behouden,biedt Manchester City een megabedrag. De Belgische middenvelder kan naar verluidt zo’n 18 miljoen euro verdienen bij zijn club. Dit bedrag is inclusief bonussen, loyaliteitspremie en portretrechten. Hoewel dit natuurlijk een bizar bedrag is, gaat het De Bruyne vooral om principes. Hij behoort namelijk wel tot de vijf beste voetballers ter wereld en in het jaar 2020 is hij door zijn collega’s verkozen tot de beste voetballer van de Engelse Premier League.

De aankomende weken zullen de onderhandelingen verder gevoerd worden en wordt er verwacht dat de beste speler van de Premier League zal bijtekenen voor maar liefst vijf jaar. De tijd zal het leren.