Zuur eten

Dit is niet zo’n slim plan omdat het invloed heeft op je maag, in het specifiek je maagzuurproductie. Wanneer jij zure voedingsmiddelen nuttigt voor het slapengaan, dan wordt de maagzuurproductie verminderd. Dus deze kan je beter vermijden.

Alcohol

Deze spreekt natuurlijk voor zich, maar het benoemen ervan kan nooit kwaad. Wellicht val je wel makkelijker in slaap na een paar glazen wijn, de kwaliteit van je slaap gaat erop achteruit. En als je te veel drinkt, dan is het de dag erna ook zeker geen pretje.

Deze 6 dingen moet je niet eten of drinken voordat je gaat slapen

Grote maaltijden

Een grote maaltijd lijkt misschien lekker op het moment zelf, maar het is niet de ideale situatie om mee in slaap te vallen. Als je met een volle maag op bed gaat liggen met de missie om in slaap te vallen, dan is je lichaam continu bezig om het te verwerken. Dit kost extra energie en houdt je dus op die manier wakker.

Gefrituurd en vet eten

Hier komt je spijsvertering bij kijken. Neem bijvoorbeeld friet, dat is zowel vet als gefrituurd. Dit soort voedsel verstoort je spijsvertering en kost wederom veel energie. Gezonde vetten zijn daarentegen veel minder slecht voor het slapengaan, zoals noten of avocado. Die kan je dan wél weer eten voor het slapengaan.

Pittig eten

Ook dit knoeit met je spijsvertering, want de kruiden in pittig eten bevatten capsaïcine. Dat is het stofje wat zorgt voor het branderige gevoel op je tong, en dit is ook zeker niet ideaal voor een goede nachtrust. Het houdt je lichaam constant bezig en dan is slapen een lastige opgave.

Deze 6 dingen moet je niet eten of drinken voordat je gaat slapen

Dranken met koolzuur of cafeïne

We weten allemaal dat cafeïne je wakker houdt, dus ook deze staat op de lijst. Het stimuleert je zenuwstelsel, wat het lastig maakt om in slaap te komen. Dan kan je dus rekenen op nog een lange tijd nadenken in bed. Koolzuur verstoort je spijsvertering, dus dat is ook een vrij slecht idee.

Eten dat je bijvoorbeeld wel kan eten voor het slapen gaan zijn bananen, noten, kikkererwten, zaden en pure chocolade. Perfect voor honger, en het zorgt niet voor een nog tot laat werkende spijsvertering.