Wat moet je eten voor je gaat slapen?

Vettigheid, een grote maaltijd of iets met veel koolhydraten. Dat is de voeding die je dus vooral moet vermijden voor het slapengaan. De voedingsmiddelen hieronder zijn echter wel goed voor een rustige nacht en je dus helpen met beter slapen. Dit moet je eten voor het slapen.

1. Fruit

Een gezond stuk fruit kan nooit kwaad. Wil je er echt beter van slapen: kies dan ananas of sinaasappel. Deze fruitsoorten bevatten namelijk een natuurlijke dosis melatonine, een stof die je helpt te kalmeren waardoor je beter in slaap kan vallen. Twee andere fruitsoorten die je op een andere manier helpen met in slaap vallen zijn bananen en kiwi’s. Bananen zitten vol met magnesium, wat volgens verschillende onderzoeken een stress-verlichtend effect heeft. En wanneer je een kiwi een uur voor het naar bed gaan eet, helpt dit je sneller in slaap te vallen en om vaster slapen. Een win-winsituatie dus.

wat eten voor het slapen

2. Noten

Ook bepaalde noten helpen je met beter slapen. Amandelen bevatten ook dat fijne hormoon dat je snel in slaap doet vallen. En ook walnoten hebben zichzelf bewezen een goede stimulator van nachtrust te zijn: een handje walnoten in combinatie met een banaan voor het slapengaan zou de gouden combinatie zijn voor een goede nachtrust.

3. Vette vis

Niet alleen heel gezond, maar dus ook goed voor je slaapritme. De Omega-3 vetten en Vitamine D zorgen voor een aanmaak van serotonine (een stofje in je hersenen waardoor je slaperig wordt). Dit betekent dat je dieper en vaster slaapt ’s nachts, en dat allemaal door een visje.

4. Kalkoen

Altijd al afgevraagd waarom je na een chique kerstmaaltijd beter slapen kunt (behalve dan die drukke feestdagen natuurlijk)? Dat kan komen omdat het eten van kalkoen je slaap ook bevordert. Ook hier zit weer een stofje in dat ervoor zorgt dat je lichaam melatonine aanmaakt. Dus vandaar het slaperige gevoel op kerstavond.

kalkoen eten voor het slapen

5. Kamillethee

Geen schok voor sommigen, maar het drinken van kamillethee helpt je ook beter slapen. Er wordt namelijk een stof aangemaakt na het drinken van deze thee die te vergelijken valt met de stoffen in een slaappil. Toch is kamillethee een betere optie. Het is natuurlijk en daarom veiliger op lange termijn.

Nog steeds moeite met in slaap komen? Misschien slaap je wel helemaal verkeerd.