Niclas Castello zijn gouden kubus in Central Park

De Duitse kunstenaar Niclas Castello staat vooral bekend om de sculpturen die hij maakt. Hier zou hij een aardig vermogen mee op hebben gebouwd. Veel van zijn werken zijn vooral beïnvloed door de val van de Berlijnse Muur in het jaar 1989. Ook dit keer komt de kunstenaar met een opvallend sculptuur en dat zorgt voor heel wat media-aandacht.

 

Castello ontwierp namelijk een 24-karaats gouden kubus met een gewicht van zo’n 185 kg. De waarde van het opvallende kunstwerk wordt geschat op zo’n 11,7 miljoen dollar. Maar mocht je echt goed gevulde zakken hebben, dan moeten we je alsnog teleurstellen: het is niet te koop.

“Het werk is een conceptueel kunstwerk in al zijn facetten.Het doel was iets te creëren dat onze wereld te boven gaat – dat ongrijpbaar is”, aldus Niclas Castello

Het kunstwerk werk gegoten in Zwitserland in een handgemaakte oven. In totaal is het kunstwerk aan iedere kant zo’n anderhalve meter groot. De kubus werd in de Naumburg Bandshell-locatie van Central Park onthuld en staat momenteel op een private dinner locatie op Wall Street.

En natuurlijk kon Sylvie Meis het niet laten om even te poseren bij de ’24K aan magie’:

Gallerij-eigenaar Lisa Kandlhofer merkte in de kunstpublicatie op dat “de kubus kan worden gezien als een soort communiqué tussen een opkomend 21e-eeuws cultureel ecosysteem gebaseerd op crypto en de antieke wereld waar goud opperste regeerde.”

Naast de Kubus wordt ook een crypto gelanceerd, genaamd The Castello Coin., Deze wordt verahdneld als $CAST en kan nu online gekocht worden tegen een waarde van $0,44 per stuk. Maar dat is niet alles. Op 21 februari 2022 staat een NFT-veiling gepland.