We gebruiken allemaal onze eigen haarproducten. Of je nou voor een warrige look gaat of juist je haar perfect in model wil hebben, met het juiste product kom jij goedverzorgd en stijlvol voor de dag. Toch kan het zijn dat jij je routine niet helemaal goed uitvoert. Elk haarproduct is namelijk weer anders. Dit zijn de drie meest voorkomende haarproducten en de uitleg of je ze op nat of droog haar moet aanbrengen.

Gel gebruik je op droog haar

Gel kun je het beste aanbrengen op droog haar. Als je het namelijk aanbrengt terwijl je haar nog heel nat is, wordt de gel dunner en blijft je haar minder in model zitten. Ga jij echter voor een wet look? Dan is het verstandig om je gel aan te brengen in nat haar. Gebruik vervolgens je kam om je haar in een strak model te brengen.

Wax gebruik je op droog haar

Wil jij wax in je haar aanbrengen? Maak het dan eerst een beetje warm in je handen (door te wrijven) en breng het dan aan. Wax is een haarproduct dat voor veel glans in je haar zorgt. Let op dat je er niet teveel van gebruikt én dat je het in droog haar aanbrengt. Zo niet, dan kan je haar er wat vettig haar uit gaan zien.

Clay gebruik je op (handdoek) droog of nat haar

Clay zorgt ervoor dat jij veel volume in je kapsel kan aanbrengen. Het zorgt voor een mat effect en geeft je haar een wat dikkere structuur. Je kunt het, afhankelijk van wat je voorkeur heeft, aanbrengen op zowel nat als op droog haar. Wil jij een stugge look en matte feeling? Dan raden we het aan om je clay aan te brengen op droog haar. Op die manier kan jij het haar echt in model kneden. Mocht je de voorkeur geven aan een natuurlijke look, breng de klei dan aan op handdoek droog of nat haar. Laat het vervolgens zelf drogen en je hebt het gewenste natuurlijke effect. In dat geval zal de hold wat minder zijn, maar toch merk je wel degelijk dat je haar wat steviger is.

Of je nou gel of wax gebruikt, uiteindelijk gaat het vooral om je kapsel en niet (alleen) om je haarproduct. Ben jij klaar om een nieuw kapsel te kiezen? Check dan de vier ultieme tips voor het nemen van een nieuw kapsel.