Nick Vinckier ging een hele maand lang elke dag sporten

De toentertijd 25-jarige Nick was niet vies van een uitdaging. Eind 2015 dronk hij honderd dagen geen alcohol en begin 2016 deed hij het 21 dagen zonder suiker, koolhydraten en vetten. Nu is Nick 31 jaar en woont hij in Dubai. Hij is nog veel bezig met sporten, dat is te zien op zijn Instagram. In 2016 heeft de Vlaamse dus het experiment gestart om een maand lang elke dag te sporten.

Nick Vinckier startte op 1 mei 2016 met het experiment. Hij heeft zijn eigen blog waarin hij de maand evalueert. Nick vertelt: “Mei is de perfecte maand om aan een beach body te werken. De zomer staat voor de deur. Straks zijn het examens en ik sta verder van dat zomerlijf dan ik eigenlijk dacht. En die feestjes, veel feestjes…”.

Welke lessen heeft Nick Vinckier geleerd van een maand lang elke dag sporten?

Het concept van Nick is gebaseerd op dat van de Australische fitnesser Ollie van ‘Ollieblog’. Hij zweert bij twintig minuten sport per dag en had dat al meer dan zeshonderd dagen volgehouden.

1. Na een maand lang heb je geen summerbody

Nick sportte elke dag, maar lette daarnaast niet op zijn voeding. Volgens hem is het daarom onmogelijk om na een maand aan een summerbody te komen met alleen sporten. “Met enkel sport geraak je nergens, zelfs niet als je élke dag traint . Als je geen discipline kunt opbrengen om op je voeding te letten, begin er dan niet aan.” zegt Nick.

2. Excuses slaan op niks

20 minuten sporten past in iedereen zijn of haar schema. Je kan het sporten overal doen waar je wil. Als je excuses verzint om niet te gaan sporten, ligt het toch echt aan jou.

3. Hou de structuur erin

Als je jezelf verplicht om elke dag te sporten, dan maak je minder excuses voor jezelf. Nick vertelt dat het ook helpt om openbaar te vertellen dat je gaat sporten. Zo kan je het beter volhouden.

4. Kijk niet naar anderen

Iedereen heeft een ander lichaam. In de sportschool ga je dan ook veel types tegenkomen. Sommige met een goede conditie en andere juist met enorme spierkracht. Kijk niet naar hoe andere sporten. Sport zoals jij denkt dat juist is.

5. Haters zullen je motiveren

Laat je niet gek maken door mensen die op je haten. Vaak zijn dat soort mensen jaloers op jou. Ze beseffen dat jij goed bezig bent en zij niet. Haters zullen je daarom motiveren.

6. Elke dag sporten is beter dan geen sport

Het is niet goed om elke dag te sporten, maar als je elke een andere spiergroep traint is het minder erg. Nick vertelt: “Ik trainde nooit dezelfde spiergroepen na elkaar, probeerde goed te slapen en luisterde naar mijn lichaam. In ben ervan overtuigd dat dagelijks sporten beter is dan elke avond in de zetel te liggen met een zakje chips.”

7. Lengte heeft er niets mee te maken

“Ik ben een grote fan van intervaltraining waarbij mijn hartslag snel stijgt. In de fitness ga ik zelfs voor lichtere gewichten, explosieve bewegingen en de juiste houding om forser te worden.” Nick schrijft dat het volgens hem een fabeltje is dat je lang moet lopen om conditie te kweken of zware gewichten moet tillen om sterker te worden.

Behoefte om elke dag zelf 20 minuutjes te sporten? De Lidl verkoopt nu heel chille accessoires om thuis te sporten.