Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de grotere sportmerken waaronder New Balance. Hun sneakers zijn snel te herkennen aan de iconische ‘N’-branding op de zijkant. Maar binnenkort zal hun iconische ‘N’-logo op de 850-modellen worden vervangen voor de flying ‘NB’-branding.

Bruut zal na; Aimé Leon Dore, Bodega, End. en Hanon het privilege hebben om deze speciale re-issue van de ML850YSC beschikbaar te stellen voor de sneaker liefhebbers. Voor de meesten van jullie zal de naam niks zeggen, een omschrijving van het model wellicht wel want het ML850-model is de definitie van een dad-shoe.

sneaker new balance

Corporate History

New Balance is in 1906 opgericht onder de naam ‘New Balance Arch Supports Company’, onder leiding van de huidige CEO is dit veranderd naar New Balance hoe de meesten het kennen. Na deze overname van Jim Davis is New Balance uitgegroeid tot het sportswear bedrijf wat het vandaag de dag is.

In 1976 is de eerste sneaker met de ‘N’-branding uitgekomen. Dit logo is voor een lange tijd het kenmerk van New Balance geweest, maar dat gaat binnenkort veranderen naar de flying ‘NB’-branding.

De vernieuwde ML850YSC

In 1996 is voor het eerst de New Balance ML850 gereleased. Dit model was de eerste die niet meer de welbekende ‘N’-branding droeg.

new balance sneaker

Het ML850 model is dit jaar al eerder uitgebracht bij een paar exclusieve sneaker- en streetwearstores. Met de re-issue van de ML850YSC wilden ze officieel naar buiten brengen dat New Balance de iconische ‘N’ gaat laten vallen bij de 850-modellen en zal vervangen voor de flying ‘NB’-branding.

De sneaker zal worden teruggebracht in de OG-colorway en -vormen. Het bovenste gedeelte bestaat uit een mix van zwart en blauw met wit leren gedeeltes. Op de hiel en de tong van de sneaker is de nieuwe ‘NB’-branding in het goud geborduurd om het extra contrast te creëren. Uiteraard beschikt deze sneaker over een comfortabele zool die we van New Balance gewend zijn.

new balance sneakers

Vanwege de speciale reden van deze re-issue wordt er maar een beperkte oplage gefabriceerd en verkocht door nauwkeurig gekozen retailers. Bruut zal dus als enige winkel in heel Nederland deze sneakers aanbieden met een zeer beperkte voorraad. Vanaf vrijdag 29 november zijn de New Balance ML850YSC exclusief verkrijgbaar bij Bruut instore én online. Drop gemist? Geen zorgen! New Balance heeft nog een aantal verschillende toffe colorways op de planning staan voor de 850-modellen; welke allen bij Bruut verkrijgbaar zullen zijn. Dus stay tuned!