De functionaliteit van de aktetas

De perfecte businesstas bezit een paar eigenschappen. Hij moet allereerst functioneel zijn. Je moet hem immers makkelijk mee kunnen nemen en open en dicht kunnen doen. Je ziet daarom eigenlijk nooit dat een businesstas geen ruimte heeft voor een laptop. Wel is er onderscheid tussen leen aptoptas en aktetas. De laatste categorie bezit namelijk naast ruimte voor een laptop, ook nog veel ruimte voor andere belangrijke spullen.

businesstas
Foto via: Instagram kosta_williams

Een stijlvolle aktetas voor heren

Een aktetas heeft naast functionaliteit ook een stijlvolle functie. Met deze accessoire draag jij namelijk iets uit over wie jij bent en waar jij voor staat. Niet alleen binnen je werkbranche, maar ook als persoon. Probeer daarom een tas met een groot opzichtig merk of opvallende eigenschappen te vermijden. Men kan je hierdoor minder serieus gaan nemen of als onervaren gaan zien.

Geschikte kleuren

Ook de kleur van je aktetas is van belang. Grote kans dat de exemplaren die jij op kantoor of in het openbaar vervoer voorbij ziet komen een rustige kleur hebben. Zwart, donkerblauw, bruin of grijs zijn kleuren die met veel pakken, jassen en gehele outfits kunnen worden gecombineerd. Het voordeel hiervan is dat jouw tas perfect aansluit bij je look. Schoenen in dezelfde kleur als je tas zorgen voor een verzorgd geheel. Twee verschillende aktetassen (bijvoorbeeld één in zwart en één in een lichtere kleur) met bijpassende schoenen kunnen ervoor zorgen dat jij serieus wordt genomen en goedverzorgd voor de dag komt.

aktetas
Foto via: Instagram justusf_hansen

Een representatie van wie jij bent

Jouw aktetas is dus een representatie van jezelf als werknemer en man én moet geschikt zijn voor veelvuldig gebruik. Het is dus verstandig om te investeren in een kwalitatief sterk exemplaar. Wij selecteerden tien tassen die zeer geschikt zijn. Los van de juiste tas, wil je verder ook zakelijk voor de dag komen. Gelukkig zijn er genoeg outfits waarmee je stijlvol én representatief bent.