Neversea Festival 2019

Sinds 2017 vindt dit jaarlijkse Neversea Festival plaats in Constanta, aan de prachtige Roemeense kust aan de Zwarte Zee. Dit jaar hadden wij het privilege om erbij te zijn, van 4 tot en met 7 juli. En als je denkt dat het slechts ‘een klein feestje op het strand’ is, zet die gedachte dan maar snel uit je hoofd. De zaterdag waren er maar liefst 60.000 (!) bezoekers. Dit staat gelijk aan een overvolle Johan Cruijff Arena. Maar aangezien het festivalterrein zo immens is, had je alsnog genoeg ruimte om je eigen dansje te wagen en te genieten van de Roemeense zon.

Neversea festival 2019

Hoewel Neversea Festival in Nederland wat minder bekend is, is het in Roemenië iets waar ze heel het jaar naar uitkijken. Het publiek bestond dan ook voornamelijk uit inwoners van Romenië. Van Constanta zelf tot aan Boedapest – iedereen moest erbij zijn. En niet zonder reden.

Dit zorgde er tevens voor dat het voor veel Roemenen voelde als thuiskomen, waardoor er al snel een gezellige sfeer hing. Iedereen was vriendelijk en het was tijd om te feesten!

Een divers aanbod aan muziek

Laten we één ding voorop stellen: Neversea Festival biedt voor ieder wat wils. Of je nou een techno-liefhebber bent of iemand die heel lekker gaat op de klassiekers van de Backstreet Boys, je gaat je ongetwijfeld vermaken.

Het festival beschikt over verschillende stages: Main stage, Temple, The Ark, Daydreaming, Oasis en nog een aantal kleinere podia die ons gedurende onze wandeling door het terrein positief verrasten. Al deze stages stonden op hun eigen manier gepositioneerd en de visuals waren per stage uniek. Hierdoor kon je op de Main Stage genieten van een ondergaande zon in de avond, waarna je in de nacht omver werd geblazen door de meest spectaculaire vuurwerkshows. “Groots” – het perfecte woord om de Main Stage te beschrijven.

Neversea Festival 2019 2020

Dit staat goed in contast met de beleving van andere stages. Zo kon je, als je de energie en het doorzettingsvermogen had, in de ochtend de zon zien opkomen achter de Daydreaming stage, wat een betoverend beeld opleverde.

Neversea Festival 2019

De meest memorabele acts

Hoewel we veel hebben gelachen en gedanst op de ietwat intiemere stages, zijn de optredens op de Main Stage ons het meest bijgebleven. En dit is ook niet zo gek als je kijkt naar de namen van de performances.

Ieder jaar worden een paar artiesten van wereldklasse uitgenodigd om het publiek te vermaken. En ieder jaar slaagt de gehele line-up erin om iedereen los te laten gaan. Dit jaar was het onder andere de beurt aan ‘onze eigen’ Afrojack, Jessie J, Sean Paul, Steve Aoki, Lost Frequencies, Jamie Jones, G-Eazy, Rudimental, Tale of Us en Alesso.

Neversea Festival 2019

Het immense foodtruck-gebied

Hoewel je natuurlijk een festival bezoekt voor de muziek en de gezelligheid, waren wij volkomen verrast door het eten en drinken op Neversea Festival 2019. Ook hier gold de regel: er is voor ieder wat wils. Of je nou ergens de malste spareribs met BBQ-saus wilde proberen of je juist de voorkeur gaf aan een gezonde hap, het is allemaal mogelijk. Het Food & Drinks-gebied was zo groot en vol met unieke trucks, dat het wel op een foodtruck festival leek. Gezellig en natuurlijk overheerlijk.

Wat tevens enorm mooi was om te zien, was het feit dat het terrein schoon werd gehouden. Hoewel ze niet met hard cups of dergelijke werkten, gooide iedereen zijn of haar afval netjes in de prullenbak. En voor de gevallen dat dit niet helemaal lukte, liepen er genoeg mensen rond die het strand schoon hielden. Iets waar wij in ons eigen land best een voorbeeld aan mogen nemen.

Neversea Festial 2019

Al met al is Neversea Festival een échte aanrader. Dansen in de zon, op een schoon Roemeens strand aan de Zwarte Zee met de beste acts ter wereld.

Check hier de website voor Neversea 2020 tickets.