Dit zijn 4 nette schoenen voor mannen

‘Kleren maken de man’ is een bekend gezegde, maar schoenen maken de heer. Oftewel: nette schoenen zijn cruciaal voor mannen. Het zorgt er namelijk voor dat je goedverzorgd en stijlvol voor de dag komt. Of je nou een bruiloft hebt, een etentje in een chique restaurant of een sollicitatiegesprek: de keuze voor nette schoenen is een belangrijke. Dit zijn vier modellen schoenen die je kunnen helpen bij het maken van die keuze.

De derby schoen

Een derby schoen is een perfect keuze voor een nette herenschoen. Ze zien er netjes uit, maar zijn tegelijkertijd perfect te combineren met een outfit die meer richting casual chique gaat. Dit is een luchtige, lage schoen die soms wat robuuster kan overkomen dan de Oxford-schoen. Perfect dus als ze op jouw werk een mix tussen netjes en casual nastreven. Bij de derby schoen is het gat waar de veters door moeten open (en niet, zoals bij de Oxford schoen, aan de schoen vastgemaakt).

derby bruin

Derbys

bruin €249 Shop nu

De Oxford-schoen

De Oxford-schoen is een nettere versie van de derby schoen. Ze zijn relatief smal, wat zorgt voor een scherpere en stijlvolle uitstraling. Als het op nette schoenen voor mannen aankomt heeft elke (volwassen) man wel een exemplaar van deze schoenen in zijn bezit. Ga voor een zwart model (die perfect past bij een pak) en één of meerdere bruine en donkerblauwe exemplaren om naar je werk te dragen.

oxford schoen

Oxford

zwart €249 Shop nu

De ‘chukka’ schoen

Is het een weer om een wat hogere schoen te dragen? Ga dan niet hoge boots uit de kast trekken of hoge sneakers. Ga in plaats daarvan voor de chukka-schoen. Deze schoenen komen ongeveer tot aan je enkel en hebben een smalle vorm. Ideaal voor mannen die aan de wat kortere kant zijn, want ze hebben vaak ook een wat dikkere zool. Door die zool zijn ze vaak een combinatie tussen wat netter en wat meer casual.

De loafer

Heerlijk in de zomer en in de lente: de loafer! Onder de nette schoenen voor mannen zijn dit toch wel de handigste om in de kast te hebben. Ze staan perfect bij een nette, zomerse look en ze zijn ook nog eens gemakkelijk aan te trekken. Ga voor een exemplaar in het bruin, maar ook in lichtere kleuren zoals blauw en lichtgrijs.

loafers 2

Loafers

zwart €209 Shop nu

Nu je op de hoogte bent over de juiste nette schoenen voor mannen, is het ook van belang naar de rest van je outfit te kijken. Check daarvoor hoe vrouwen, mannen graag gekleed zien.