Netflix verwijdert deze films en series

Qua films en series wordt er niet alleen veel toegevoegd op Netflix, maar ook het nodige verwijderd. Ook in de maand mei verwijdert Netflix veel toppers. Check hier welke films en series binnenkort van Netflix verdwijnen.

1. Blood Diamond

Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou spelen de hoofdrollen in Blood Diamond. De film komt uit 2006 en gaat over een grote burgeroorlog in Sierra Leone. Een diamantensmokkelaar en een slaaf die werkzaam is in een diamantenmijn besluiten om samen te werken. De één om een gigantische diamant te vinden, de ander om weer te worden herenigd met zijn familie. Netflix verwijdert de film op 30 april.

IMDb-score: 8.0

 

2. Fast and Furious

Ben jij groot autofan? Dan hebben we slecht nieuws. Alle Fast and Furious films worden namelijk op 30 april verwijderd. De franchise gaat over illegale autoraces en extreme achtervolgingen. Het negende deel in de serie, F9, staat op de planning voor een release in juli. Het kán zijn dat de films tot die tijd op Netflix blijven staan. Netflix verlengde het contract met de films namelijk al twee keer eerder.

 

3. Closer

Closer is een film met een echte sterrencast. Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman en Clive Owen spelen vier personage die op zoek zijn naar de liefde. Hun levens raken op sensuele en romantische wijze met elkaar verbonden. Dit is een echte romantische film om te kijken met je date. Tot 30 april kan dat nog. Daarna verwijdert Netflix de film uit zijn assortiment.

IMDb-score: 7.2

 

4. The Carter Effect

Sportfans opgelet, en in het bijzonder basketballiefhebbers. Netflix verwijdert op 30 april namelijk The Carter Effect. Daarin wordt er gefocust op de Canadese basketballer Vince Carter. Basketbal was in Canada geen grote sport en het is Carter die met zijn carrière veel invloed had op de basketbalwereld binnen Canada.

IMDb-score: 7.1

 

5. Elite Squad: The Enemy Within

Deze oorlogsfilm uit 2010 gaat over de harde wereld in Rio de Janeiro en is een vervolg op het originele Elite Squad. Twee vrienden besluiten zich daarin aan te melden bij een specifiek korps binnen de politie. Hun afdeling is gespecialiseerd in het bestrijden van de grote en machtige drugsbazen in de stad, maar dat gaat niet zonder risico. De films waren een groot succes in Brazilië. Netflix verwijdert de film op 1 mei.

IMDb-score: 8.0