Netflix blijft een razendpopulaire streamingdienst

Als je aan een populaire streamingdienst denkt, dan denk je aan Netflix. Het populaire platform heeft miljoenen Nederlandse gebruikers, en zorgt voor vele mensen voor een momentje van ontspanning. Aangezien zoveel mensen gebruik maken van het platform, zou je denken dat ze juist meer goede functies zouden toevoegen. Nu besluit Netflix, naast de hogere kosten van een abonnement, ook om een hele prettige functie te verwijderen.

 

Ideale functie op de computer

Net zoals op de telefoon, tv en tablet, heeft Netflix ook een applicatie voor op de computer. Op deze manier kan je net zoals via andere apparaten eenvoudig jouw favoriete films streamen. De app voor de laptop is juist zo ideaal, omdat je deze goed kan gebruiken wanneer je langer op reis bent, en je op een iets groter scherm wilt kijken dan die van de mobiele telefoon. Toch gaat Netflix hier een hele belangrijke functie weghalen. Binnenkort is het namelijk niet meer mogelijk om je films of series op Netflix te downloaden, en ze zo onderweg te kijken. Je zal wellicht wel begrijpen dat de gebruikers van de populaire app op de computer not amused zijn van het verwijderen van deze functie.

Nieuwe functies

Het downloaden van films en series blijft gelukkig nog wel mogelijk op de telefoon en tablet. Ook zegt Netflix met een aantal nieuwe functies voor op de laptop, maar dat zijn nou niet per se de functies waar de gemiddelde kijker om gevraagd heeft. Het gaat hier bijvoorbeeld om het kijken van zogeheten live-events, een verbeterde stream-kwaliteit en beschikbaarheid voor mensen met een reclame-abonnement op Netflix.

Allemaal leuk en aardig, die nieuwe functies, maar het is toch behoorlijk onpraktisch dat Netflix het straks niet meer mogelijk maakt om films/series op je laptop te kunnen downloaden. We kunnen wel stellen dat dit een absoluut gemis gaat zijn, zeker voor de reizigers onder ons.