Prijsverhoging van de Netflix-abonnementen

Netflix heeft de prijzen van hun abonnementen al een tijdje niet meer aangeraakt, maar de tijd is helaas weer aangebroken. In 2023 maakte de streamingdienst bekend dat je niet meer op hetzelfde account mag kijken wanneer je niet hetzelfde wifi-netwerk gebruikt. Een hoop mensen hadden de verwachting dat Netflix daardoor veel abonnees zou mislopen. Toch blijkt weer dat mensen niet zonder Netflix kunnen. Netflix verdient miljoenen euro’s extra sinds hun verandering. Nu vindt er weer een prijsverhoging bij Netflix plaats.

Netflix Basis

Nu is het een normale stijging van prijzen. Deze verandering geldt voor zowel Nederland als België. Op Netflix heb je drie verschillende abonnementen. Het goedkoopste abonnementen is Netflix Basis. Hiermee kun je onbeperkt series en films in HD-kwaliteit kijken, op maximaal één scherm tegelijkertijd streamen en series en films op één apparaat downloaden.

Netflix Standaard

Het meest gekozen abonnement is Netflix Standaard. Hier kun je onbeperkt series en films in Full HD kijken, op maximaal 2 schermen tegelijkertijd streamen en series en films downloaden op twee apparaten. Dit abonnement is het vaakst gekozen.

Netflix Premium

Als laatste heb je het duurste, maar dan ook meest luxe abonnement: Netflix Premium. Hiermee kijk je onbeperkt series en films in 4K Ultra HD, kun je op 4 verschillende schermen tegelijk kijken en download je series en films op 6 apparaten.

Wat is de prijsverandering?

Het Basis-abonnement, dat voorheen € 7,99 kostte, gaat nu naar € 8,99. Dat is een extra eurootje per maand, geen ramp, maar toch iets om rekening mee te houden. Het Standaard abonnement schiet omhoog van € 11,99 naar € 13,99. En Premium-gebruikers, met alles erop en eraan, schieten in hun maandelijkse kosten omhoog van € 15,99 naar € 18,99. Een stijging van € 3 en dus 18%.

Nieuwe opties qua Netflix-abonnementen

Naast de prijsstijgingen zijn er ook nieuwe abonnementsvormen, zoals opties met advertenties of alleen voor mobiele apparaten. Als je dus niet helemaal gelukkig bent met de nieuwe tarieven, heb je misschien nog wat anderen opties om uit te kiezen.