Een Netflix-serie met drie of vijf seizoenen?

Hoeveel seizoenen de misdaadserie Top Boy precies heeft is een groot raadsel. Via Netflix zijn er in ieder geval drie seizoenen te zien, aangezien de streamingdienst vanaf volgende week ook het slotseizoen aanbiedt. Echter zit er een addertje onder het gras: in 2011 en 2013 waren er op de Britse zender Channel 4 al twee eerdere seizoenen te zien, waarvan Netflix de uitzendrechten niet heeft.

Op 13 september 2019 lanceerde Netflix zelf een vervolg op de serie en begon de telling opnieuw. In 2022 volgde een tweede seizoen op Netflix, wat in feite het vierde seizoen van de serie betrof. In totaal bestaat de serie Toy Boy dus uit maar liefst vijf seizoenen, waarvan Netflix volgende week het laatste seizoen online zet. Mocht je benieuwd zijn naar de trailer, dan kun je hem hieronder bekijken:

 

Waar gaat de serie Top Boy over?

Top Boy neemt je opnieuw mee in de rauwe wereld van straatdealers Dushane (gespeeld door de enige echte Ashley Walters) en Sully (gespeeld door de Britse rapper Kane ‘Kano’ Robinson), die samen een waanzinnig lucratieve handel opzetten te midden van de flatlands van Noord-Londen.

top boy seizoen 3 5 netflix

In dit adembenemende laatste seizoen heeft een baanbrekende actie van Sully de dynamiek tussen onze twee hoofdrolspelers voor altijd veranderd. Terwijl hun criminele imperium op volle toeren draait, wordt het geconfronteerd met interne twisten en buitenstaande bedreigingen die de grenzen oprekken.

Volgende week verschijnt het laatste seizoen op Netflix

Vanaf 7 september is het slotseizoen van Top Boy te zien op Netflix en keren we voor de laatste keer terug naar Summerhouse, waar de serie zich afspeelt. Netflix liet namelijk weten dat dit het laatste seizoen van de reeks zal zijn, waarin alle losse eindjes aan elkaar geknoopt worden. Wat er in het laatste seizoen staat te gebeuren, dat houden we nog even geheim. Heb je de eerdere seizoenen nog niet gezien? Twee daarvan kun je in ieder geval terugkijken op Netflix. Wat betreft de seizoenen uit 2011 en 2013 moeten we je doorverwijzen naar Channel 4. Eén ding is zeker: met een IMDb-score van 8.4 is Top Boy de moeite meer dan waard.