The Alienist is een serie tip op Netflix

De serie The Alienist speelt zich af in het New York van de jaren 1890. Een behoorlijke sprong terug in de tijd, maar ook in die periode zijn er seriemoordenaars actief. Een psychiater die criminaliteit en misdaden onderzoekt, genaamd Dr. Kreizler, wordt om hulp gevraagd om een moordenaar te pakken. Daarbij wordt hij geholpen door John Moore (die bij de krant werkt) en Sara Howard (een secretaresse). Hun zoektocht lijkt hun naar de armste wijken van de stad, maar ook naar invloedrijke personen zoals president Teddy Roosevelt.

In de detectiveserie is de moordenaar de groep steeds een stap voor. Dat komt ook doordat ze worstelen met het politiekorps (dat vooral bezig is met hun eigen reputatie) en de arme bevolking, die niet wil meewerken.

The Alienist

Het eerste seizoen van de serie bestaat uit tien afleveringen. Het is maar de vraag of het team van Dr. Kreizler de moordenaar, die het op straatjongens heeft voorzien, op tijd zal vinden. Recent volgde in 2020 het tweede seizoen van The Alienist. Daarin wordt de pasgeboren dochter van een vrouw gestolen uit het ziekenhuis. Wie is er verantwoordelijk voor? En zijn er nog meer kinderen in gevaar? Dr. Kreizler, John Moore en Sara staan opnieuw voor een lastige uitdaging.

Stoere actie en een bekende cast in deze goede Netflix serie

Het ruige leven op straat, de misdaad (die moet worden bestreden) en vette personages doen denken aan Peaky Blinders. Net als die serie heeft The Alienist een hoge IMDb-score van een 7.7. Luke Evans speelt John Moore, Dakota Fanning vertolkt de rol van Sara Howard. Beide seizoenen zijn te zien op Netflix. Heb jij ze gezien en verlang je naar meer? Dan hebben we helaas slecht nieuws. De serie is na twee seizoenen gecanceld. Gelukkig staan er nog meer alternatieven online, zoals The Irregularsover een groep tieners die Sherlock Holmes helpt.