De gelijkenissen tussen The Irregulars en Peaky Blinders 

Aan het aankomende (en tegelijkertijd laatste) seizoen van Peaky Blinders wordt nog steeds hard gewerkt. Voorlopig moeten we het doen met beelden van achter de schermen en is er nog geen concrete releasedatum of trailer in zicht. Ben jij hard op zoek naar een leuke, nieuwe serie? Dan kun je vanaf vandaag wél The Irregulars kijken.

Deze serie speelt zich net als Peaky Blinders af in het vroegere Engeland. Dat niet alleen, de serie heeft nog een gelijkenis met Peaky Blinders. Een van de producenten van The Irregulars, Greg Brenman, werkte eerder al aan de serie over Thomas Shelby en de andere bendeleden van Birmingham.

Waar gaat The Irregulars over?

Er zijn al best veel films en series gemaakt over Sherlock Holmes en zijn rechterhand Dr. Watson. Denk bijvoorbeeld aan de Britse serie met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. The Irregulars gaat ook over het detectiveduo, maar er is een relatief ondergeschikte rol voor het duo. De focus ligt namelijk op een groep straatkinderen. Zij worden opgezadeld met bepaalde misdrijven die allemaal bovennatuurlijke elementen hebben. Aan de  bonte groep tieners (de titel van de serie kan worden vertaald naar ‘de ongeregelden’) de taak om deze op te lossen voor Sherlock en Watson. Stom detail voor de groep speurneuzen is dat Sherlock er vervolgens wel met de credits vandoor gaat.

The Irregulars

Seizoen 2 van The Irregulars is nu al bevestigd

De serie toont een grimmige kant die we ook al van Peaky Blinders gewend waren, maar dan vanuit een ander perspectief. De acht afleveringen van de show staan vandaag op Netflix. Heb jij ze alle acht al uitgebinged? Goed nieuws: er is namelijk al een seizoen 2 aangekondigd. En dat terwijl seizoen 1 dus pas sinds vandaag online staat. Netflix is dus in elk geval positief over de serie. Reden om de serie vanaf vandaag te kijken.