De misdaad van Lyle en Erik Menendez

Lyle en Erik Menendez zijn levenslang achter de tralies gegooid voor het om het leven brengen van hun ouders. In 1989 zijn José en Kitty Menendez in hun eigen huis in Beverly Hills van het leven beroofd. De twee zoons zijn gelijk als verdachten opgepakt en meegesleurd naar de rechtbank. Het eerste proces eindigde met een verwarde en vastgelopen jury, het tweede proces in de rechtbank heeft wel tot een conclusie geleid: de broers krijgen levenslang en worden dus schuldig verklaard. Maar wat is er precies gebeurd?

Het klinkt misschien niet als een heel ‘spannend’ verhaal, maar er waren toch wel een aantal absurde situaties uitgelegd tijdens het proces. Zo hebben de twee broers verteld dat hun ouders hen al van jongs af aan hebben mishandeld. Daarentegen blijkt het ook weer dat het gezin enorm vermogend was. En wie zou recht op het geld hebben? Je raadt het al…

Wanneer is MONSTERS te zien op Netflix?

Het is niet de eerste keer dat er van dit verhaal een documentaire is gemaakt. Law & Order heeft zo bijvoorbeeld ook een seizoen over deze misdaad gemaakt. Netflix verkondigt wel dat zij voor deze documentaire exclusieve toegang hebben gekregen tot Lyle en Erik voor de documentaire. De Netflix-teaser is dan ook erg uniek. Het officiële belletje van Lyle, die dus de politie belt na de gebeurtenis, zit verwerkt in deze teaser. Wil jij deze teaser nu heel graag zien? Bekijk ‘m dan hieronder:

 

De release staat gepland in 2024. Je moet dus nog wel even geduld hebben tot je deze serie kan zien. Ben je benieuwd naar meer van dit genre? Bekijk dan onze lijst met de misdaad documentaires op Netflix.