1. Prison Break

Prison Break is zonder twijfel een ongelofelijk brute gevangenisserie. Michael Schofield probeerde in die serie te voorkomen dat zijn broer ten onrechte de doodsstraf kreeg. Dat deed hij door zich vrijwillig te laten opsluiten in de gevangenis waar zijn broer zat en samen te werken aan een ontsnappingsplan.

Eerder dit jaar liet de acteur achter Michael, Wentworth Miller, al weten dat hij per direct uit de serie stapte. Een zesde seizoen verdween daarmee van de agenda. De reeds uitgebrachte seizoenen zullen in 2021 ook niet meer op Netflix te zien zijn.

IMDb-score: 8.3

 

2. The Big Lebowski

In The Big Lebowski volgen we het personage van Jeffrey Lebowski, die de bijnaam ‘The Dude’ heeft gekregen. Jeffrey leidt een normaal, degelijk leven. Dan wordt hij plotseling in de war gehaald met een andere Jeffrey Lebowski.

Deze Lebowski is een miljonair die betrokken raakt bij een ontvoeringszaak. Het duurt niet lang voordat ‘The Dude’ en zijn vriend Walter midden in deze zaak verzeilt raken. Ook deze film zullen we in 2021 dus helaas niet meer op Netflix zien.

IMDb-score: 8.1

 

3. Scarface

De legendarische film Scarface komt alweer uit 1983. Hierin speelt namelijk Al Pacino de rol van Tony Montana. Hij is een crimineel in Miami. In het begin heeft hij geen rooie cent te besteden, maar al gauw weet hij zich op te werken op de criminele ladder.

Al die rijkdom en luxe is natuurlijk niet zonder risico. Hoe machtiger hij wordt, hoe meer hij de greep op de werkelijkheid verliest.

IMDb-score: 8.3

 

4. Sons of Anarchy

Sons of Anarchy is zo’n typische mannenserie waar je vriendin niets van moet hebben, maar die al je vrienden al wel eens hebben gezien. De hiërarchie en problemen binnen een motorbende staan centraal in deze serie.

Hoofdpersoon Jax volgt zijn vader op en wordt de leider van de bende. Hij zal keuzes moeten maken over loyaliteit, verraad en de toekomst van de bende. Zit jij midden in deze serie, dan heb je nog veel te bingen. De 7 seizoenen staan vanaf 2021 namelijk niet meer op Netflix.

IMDb-score: 8.5

 

5. How I Met your Mother

Op Netflix valt er heel wat af te lachen. Zo ook met How I Met Your Mother. Hierin volgen we een groep vrienden uit New York, met hoofdpersoon Ted Mosby, gespeeld door Josh Radnor, in de hoofdrol.

De carrières, liefdeslevens en persoonlijke perikelen van de vriendengroep komen allemaal aan bod, maar de rode raad wordt gevormd door de manier waarop Ted de moeder van zijn kinderen heeft ontmoet.

IMDb-score: 8.3