Waar gaat Vivir Sin Permiso over?

De serie draait om het personage Nemo Bandeira, een invloedrijke zestiger die aan het roer staat van een succesvolle onderneming. Natuurlijk dient zijn bedrijf, zoals in veel crimeseries, als een dekmantel voor de camouflage van grootschalige smokkel.

Echter voegt deze serie een element toe dat we nog niet eerder hebben gezien in soortgelijke series: Nemo wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer. Om het proces van het kiezen van zijn opvolger soepel te laten verlopen, besluit Nemo zijn ziekte voor de buitenwereld te verbergen. Er voltrekt zich vervolgens een ware strijd tussen zijn twee kinderen, die hun vader ervan proberen te overtuigen de meest geschikte kandidaat te zijn, en zijn peetzoon Mario Mendoza, die onder de streep de beste papieren lijkt te hebben. Nemo komt hierdoor voor een duivels dilemma te staan: verkiest hij de kwaliteiten van zijn peetzoon boven de bloedband met zijn kinderen?

Wie spelen er in deze Spaanse serie op Netflix?

De rol van zakenman Nemo Bandeira wordt vertolkt door José Coronado, die eerder ook al meespeelde in de Netflix-film Contratiempo. Deze film werd meermaals uitgeroepen tot één van de spannendste films van het platform. Zijn peetzoon Mario Mendoza wordt gespeeld door Alex González, die eerder te zien was in de serie El Príncipe. De rollen van zoon en dochter Bandeira zijn weggelegd voor respectievelijk Alex Monner en Giulia Charm. Daarnaast heeft ook actrice Claudia Traisac een prominente rol in de serie, namelijk die van de buitenechtelijke dochter van Nemo.

Vivir Sin Permisso

Hoe wordt de serie beoordeeld door IMDb en Rotten Tomatoes?

De Netflix-serie, die ook wel bekend staat als Unauthorized Living, krijgt veel lovende kritieken. Zo zet hij onder andere een IMDb-score van 7,4/10 neer. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een publieksscore van 90%. Kijkers zijn laaiend enthousiast over de Spaanse parel en raken er niet over uitgepraat. De reacties zijn dan ook niet misselijk: “De beste Spaanse serie die ik heb gezien,” “Supergoede serie,” “Echt fantastisch” klinkt het bijvoorbeeld. De serie wordt zelfs geprezen als “Beste Serie Ooit!” door verschillende kijkers. Genoeg reden dus om je Netflix-palet met deze serie uit te breiden! Ben je nog steeds niet overtuigd? Kijk hieronder dan de trailer (YouTube) en think twice: