Wat Who killed little Gregory zo veel interessanter maakt dan de anderen, is de manier waarop deze docuserie een grote aanklacht is tegen de Franse pers en de onkunde van justitie.

Verhaallijn van Who killed little Gregory

In het begin van Who Killed Little Gregory lijk je in een horrorfilm terecht te komen. Een gezin wordt bestookt met belletjes van ‘de kraai’. Iemand die duidelijk wrok koestert jegens de vader van de familie. ‘De kraai’ dreigt ook met actie, wat later resulteert in de moord op zijn zoon, Gregory.

In een klein Frans dorpje slaat dit in als een bom en het wordt al snel landelijk nieuws. De pers duikt erbovenop, waardoor alles al snel vreselijk fout gaat. Omdat het zo’n ‘spannend’ verhaal is – maar al snel weinig te melden – maken diverse journalisten hun eigen verhalen. Wanneer bepaalde journalisten ook nog voor meerdere media tegelijk werken gaat het helemaal mis. Want als meerdere kranten hetzelfde schrijven, dan zal het toch wel waar zijn?

Een zenuwslopende documentaire serie op Netflix

De familie van Gregory gaat hierdoor door een hel, maar het toppunt is nog niet bereikt. Want wie was de kraai? En heeft hij dit gedaan, of is het toch iemand anders? Zijn de ouders zelf wel te vertrouwen? De zaak wordt alleen maar erger doordat de officier van justitie totaal niet geschikt blijkt voor zijn taak. Zwijgen is hem vreemd en resoluut handelen blijkt erg moeilijk. Het brengt een ontluisterend beeld van een zaak met alleen maar verliezers. En een zaak waar vooral lering uit getrokken moet worden.

Rating op IMDb

Mocht dit verhaal je nog niet over hebben gehaald om de serie te gaan kijken, dan doet misschien de IMDb-score dat wel. Who killed little Gregory scoort namelijk een 7,4 op IMDb, wat voor een docuserie erg hoog is.