Monarca is een goede Spaanstalige serie op Netflix

Monarca is een Mexicaanse serie en waarschijnlijk minder bekend dan andere Spaanstalige series zoals Elité en La Casa de Papel. Toch doet de spanning, het acteertalent en het plot van de show alles behalve onder voor de andere Spaanse series die je op Netflix kunt vinden.

Hou jij van spannende drama’s waarin de elite van een bedrijf of samenleving centraal staat? Dan ben je bij Monarca aan het juiste adres. De focus ligt namelijk op een machtig tequila-bedrijf dat in handen is van één familie.

Intrige en verraad binnen machtig familiebedrijf

De machtige Carranza familie heeft de touwtjes in handen. Diezelfde handen zijn echter niet schoon: er kleeft behoorlijk wat bloed aan. Het besturen gaat namelijk gepaard met de nodige intrige, leugens en geheimen.

Aan het begin van de show maken we kennis met de hoofdpersoon: Ana Mariá. Zij is ook onderdeel van de familie, maar heeft zich lange tijd niet bemoeid met het reilen en zeilen binnen het familiebedrijf. Ze reist weer af naar Mexico en raakt ook verwikkeld in de échte gang van zaken, waarbij geweld en corruptie aan de orde van de dag lijken te zijn.

Monarca

Meeslepende familiestrijd in Monarca 

De serie heeft alle elementen waar we van houden. Een chique serie vol met mooie locaties, stijlvol geklede mannen en aantrekkelijke vrouwen; Monarca is een lust voor het oog. Tegelijkertijd is de serie ook erg spannend. Wat wil je nog meer?

In totaal zijn er twee seizoenen van de show uitgebracht. Aangezien het tweede seizoen recent (op 1 januari) op Netflix verscheen, is het nog niet precies duidelijk of we ook een seizoen 3 van Monarca kunnen verwachten. Aan de IMDb-score van een 8.0 zal dat in elk geval niet liggen. Heb je de serie al gezien, of wil je je meer verdiepen in het Spaanstalige seriegenre? Check dan welke Spaanse series in 2021 met een nieuw seizoen komen.