Wie is Jeffrey Dahmer?

De een kent hem onder de naam ‘Milwaukee Cannibal’ of ‘the Milwaukee Butcher’ en de ander gewoon simpel als Jeffrey Dahmer. Niet alleen was hij een Amerikaanse serie- en lustmoordenaar maar ook een necrofiel, een kannibaal en verzamelaar van lichaams- en skeletdelen van zijn slachtoffers.

De zeventien slachtoffers, vooral jongemannen (meestal met een donkere huidskleur) overleden nadat zij volledig de controle over hun lichaam verloren. De één door directe moord, sommige door het injecteren van zoutzuur of kokend water in de hersenen. Kortom: het is te bizar voor woorden.

 

Dit is niet de eerste film of documentaire over Jeffrey Dahmer op het internet, maar anders is ‘ie zeker. Niet alleen kwam deze serie snel in de top 10 van best bekeken series van Netflix, ook brak het een record: meest gestreamde serie in de eerst paar dagen. De makers van de serie nemen je mee terug de tijd in. De jonge Jeffrey leert van zijn vader hoe hij doden dieren ontleedt. Dit brengt hem uiteindelijk een leven vol met duistere daden.

Veel kritiek op de serie

Wel krijgt de serie veel kritiek van fans en zelfs van de nabestaanden van de slachtoffers. Eric Perry, de neef van Dahmer-slachtoffer Errol Lindsey, schreef namelijk:

‘Ik vertel niemand waar ze naar moeten kijken, ik weet dat true crime-media enorm is op dit moment. Maar als je echt nieuwsgierig bent naar de slachtoffers, mijn familie (de Isbells) zijn boos over deze show. Het traumatiseert keer op keer, en waarvoor? Hoeveel films/shows/documentaires hebben we nodig?”

“Netflix stelt families niet op de hoogte wanneer ze dit doen. Het is allemaal openbaar, dus ze hoeven niemand op de hoogte te stellen (of te betalen!) Mijn familie kwam erachter toen alle anderen dat deden. Dus als ze zeggen dat ze dit doen “met respect voor de slachtoffers” of “de waardigheid van de families eren”, neemt niemand contact met hen op. Mijn neven en nichten worden om de paar maanden wakker met een heleboel telefoontjes en berichten en ze weten dan dat er nog een Dahmer-show is gelanceerd. Het is wreed.”