Inside the World’s Toughest Prisons

De documentaire toont het leven in 16 gevangenissen verspreidt over de hele wereld. Dit gebeurt meestal vanuit het perspectief van gevangenen, maar ook vanuit het de beleving van gevangenisbewakers en anderen die interactie hebben met het gevangenissysteem – die in arme regio’s meer dan vaak vol met corruptie zitten. De docu laat de normale gang van zaken zien binnen de hoge hekken van de gevangenissen, die rondom de aardbol flink van elkaar kunnen verschillen.

De host(s) van de ruige Netflix docu

Seizoen 1 werd gepresenteerd door de Ierse journalist Paul Connolly 5. Seizoenen 2, 3 en 4 werden gemaakt in opdracht van Netflix en gepresenteerd door de Britse journalist Raphael Rowe. Hij heeft zelf 12 jaar in de gevangenis gezeten voor een misdaad waarvan hij uiteindelijk werd vrijgesproken. In 1988, toen hij nog maar 19 was, werd de nu 52-jarige ten onrechte veroordeeld als een van de “M25 Three”, een bende die inwoners van Surrey in het Verenigd Koninkrijk beroofde. Een ervaring die begrijpelijkerwijs veel mentale littekens opleverde. Eén betere host om deze docu in goede banen te leiden is er bijna niet.

 

Exclusieve blik in de gevangenissen

Zij bezoeken enkele van de gevaarlijkste gevangenissen in alle uithoeken van wereld. Ze interviewen seriemoordenaars, moordenaars, drugsbaronnen, gangleden, verkrachters en tot op het bot corrupte cipiers. Dat is mogelijk omdat ze één week in elke gevangenis spenderen en worden behandeld alsof ze echte gevangene zijn. Zo komen ze in exclusief contact met gevangen die werkelijk waar gruweldaden hebben verricht.

Inside the World's Toughest Prisons netflix docu

Seizoen 4 van de serie is sinds op 29 juli 2020 te zien op Netflix. Een vijfde seizoen is momenteel in productie en wordt verwacht voor juli 2021, maar met corona in gedachte is dat nog betwijfelbaar. Ben jij wel benieuwd hoe het er aan toe gaat in de ruigste gevangenissen die op deze aarde gestationeerd zijn? Zorg dan dat je een Netflix abonnement tot je beschikking hebt en dan kun je hier direct gaan bingen.