Aan welke kant slaap jij?

Dit komt altijd tot stand door een onuitgesproken wederzijdse overeenkomst over welke kant gewoon beter voelt. Natuurlijk zijn er andere, meer praktische overwegingen.

De persoon die over het algemeen eerder moet opstaan, kan beter aan de deurkant liggen. Degene met het scherpste gehoor, zal niet graag aan het raam willen liggen. Ga zo maar door.  Uiteindelijk kan de beslissing waar jij en je partner slapen veel meer betekenis en een grotere impact op je leven hebben dan je oorspronkelijk dacht.

Het verschil tussen rechts of links slapen

Bewijs suggereert dat al die positieve energie van het links slapen leidt tot een toename van het zelfvertrouwen en een groter plezier op de werkplek. Waarbij linkerslapers – of ‘linksen’ – meer kans hebben op een vaste baan; plus twee derde beweert beter te zijn dan hun partner in een crisis. Het onderzoek bevestigde dat 31 procent van de ‘linksen’ van hun baan houdt, vergeleken met slechts 18 procent van de‘ rechters ’- met maar liefst 1 op de 10 die toegeeft hun baan te haten.

welke kant slapen

Slaap studies onderbouwen dit statement

Volgens een studie onder 3000 volwassenen, uitgevoerd door Premier Inn, worden degenen die aan de linkerkant van het bed slapen gelukkiger wakker. Ze zijn ook beter uitgerust om met de stress en druk van het dagelijks leven om te gaan. Degenen die aan de rechterkant van het bed slapen zijn chagrijniger en hebben een veel negatievere kijk op het leven. Het onderzoek stelde dat meer dan een kwart van de mensen die aan de linkerkant van het bed slapen het gevoel hebben dat ze een heel positieve kijk hebben op het leven in het algemeen, vergeleken met 18 procent van de rechterslapers.

Een soortgelijk onderzoek onder 1.000 volwassenen door bedden- en matrassenfabrikant Sealy UK ondersteunde de bevindingen. Deze studie meldde dat linksen 8 procent meer geneigd zijn om van hun werk te houden en veel goede vrienden te hebben. Rechtsslapenden genieten ondertussen eerder van hun eigen gezelschap. Hoewel het voor hen allemaal kommer en kwel lijkt, ontdekte Premier Inn dat degenen die de voorkeur geven aan de rechterkant over het algemeen meer verdienen dan hun partners. Dat is tenminste enige troost.