Tribes of Europa wordt de nieuwe sci-fi serie van Netflix

Liefhebbers van series als The 100 en Barbarians hebben weer een nieuwe serie om te bingen. Tribes of Europa lijkt namelijk een combinatie te worden van deze twee spannende series waarin overleven centraal staat.

We reizen voor de serie tientallen jaren naar de toekomst. In het jaar 2074 is Europa niet meer wat het is geweest. De wereld is opgedeeld in verschillende stammen. Elke stam wil het liefste de macht in eigen handen hebben en daar gaat men erg ver voor. Centraal staan twee broers en een zus. Zij worden tegen hun zin in onderdeel van die grote machtsstrijd.

Stammenstrijd om kubus in Tribes of Europa

De trailer van Tribes of Europa ziet er beklemmend en razend spannend uit. Tegelijkertijd lijkt de serie en mix te worden van verschillende genres. In de toekomst draait alles om overleven en lijkt de samenleving behoorlijk gefragmenteerd te zijn. Zwaarden, kruisbogen en oude kleding doen vermoeden dat men juist is teruggekeerd naar het verleden.

Tribes of Europa

Anderzijds duiken ook de nodige ver ontwikkelde wapens op. Ook komt er een mysterieuze kubus voorbij, die zonder twijfel een grote rol zal gaan spelen. Wat de kubus verbergt wordt namelijk een ‘bedreiging voor de gehele mensheid’ genoemd. Het is dus ook niet gek dat alle stammen die kubus het liefste in handen willen krijgen.

Goede series op Netflix

De laatste afleveringen van Vikings zullen vanaf 30 december te zien zijn. Van Barbarians is seizoen 2 bevestigd, maar het zal vast nog een tijd duren voordat we die nieuwe afleveringen kunnen bekijken. Gelukkig hebben we nu dus Tribes of Europa. De Duitse productie is een Netflix Original serie. Dat betekent doorgaans dat er een groot budget aan gekoppeld zit en Netflix alles uit de kast haalt om de productie te doen slagen. Vanaf 19 februari zijn de afleveringen van de nieuwe serie te zien op Netflix.