Een dieet volgen om af te vallen

Een dieet volg je niet zomaar. Je wilt waarschijnlijk wat van die kilo’s kwijt en dat lukt niet met je normale levensstijl. Afvallen kan voor veel mensen echt moeilijk zijn, ook al hebben ze een goed dieet weten te vinden. Maar vaak ligt dat aan hun levensstijl vóór en ná het dieet. Een dieet is namelijk op korte termijn heel verstandig, maar op lange termijn doet het niet veel met je gewicht. Dat komt doordat je levensstijl dan ongezond is.

 

Afvallen met deze 3 diëten

We hebben drie totaal verschillende diëten verzameld die je kan proberen. Zo kan je kijken welk dieet het beste bij je past en waardoor je het snelst kan afvallen.

1. Het keto-dieet

We hebben dit dieet al vaker besproken, maar dat is ook niet zonder reden. Dit dieet werkt voor de meeste mensen het beste, omdat jij je koolhydraten niet meer teveel binnenkrijgt. En van koolhydraten word je dik. Je vervangt deze met eiwitten en vetten, waardoor je wél de energie krijgt maar niet aankomt. Daarnaast zijn eiwitten erg goed voor de groei van je spieren. Er zijn heel veel verschillende soorten keto-diëten en manieren om die koolhydraten te beperken.

afvallen mannen

2. Weight Watchers

Dit dieet is voor de echte strijders. Je gaat afvallen en tegelijkertijd bespaar je punten. Met deze smartpoints kan je vervolgens weer heel veel. Niet alleen geeft het je meer motivatie om die punten te scoren en daarmee af te vallen, de punten kan je bij bepaalde bedrijven ook weer inleveren voor een korting op bijvoorbeeld sportdranken en maaltijdrepen. Dus ben jij competitief? Dan is de kans groot dat dit dieet gaat helpen om je af te laten vallen. Zo blijf jij jezelf uitdagen om iedere dag meer punten te pakken tijdens je rit om te gaan afvallen.

3. Afvallen als flexitariër

Er zijn genoeg mensen die af en toe even geen vlees eten en het vervangen met andere producten. Want wist je dat het heel goed is om af en toe een maaltijd met vlees over te slaan? Daarmee voorkom je dat je veel vet en koolhydraten naar binnen werkt. Bonen, zaden, noten, linzen, eieren en tofu zijn allerlei vervangers voor vlees, die ook nog eens goed zijn voor je gezondheid. Dit betekent niet dat je voor altijd moet stoppen met vlees eten. Als flexitariër sla je simpelweg af en toe een vleesmaaltijd over, maar het verplicht je niet om ergens structureel op te letten. Deze afwisseling zorgt ervoor dat het je helpt met afvallen.