Nieuwe Spaanse Netflix-serie

El Silencio gaat over een jongen, Sergio Cicsar, die een paar jaar terug een misdaad begaan heeft. Hij heeft namelijk zijn ouders vermoord door hen van het balkon van hun woning te duwen. Hij kreeg hierdoor dan ook de bijnaam “The Balcony Murderer”. Door deze actie is hij zes jaar in de cel beland.

Het bijzondere aan Sergio is dat hij geen woord meer heeft gesproken sinds het moment dat hij zijn ouders vermoord heeft. In de serie volgen we Sergio wanneer hij weer vrij komt. Om zeker te weten dat hij niet meer een gevaar voor de samenleving is, moet de autoriteit erachter komen waarom hij zijn ouders vermoord heeft. Het probleem is dus alleen dat hij niet meer praat. De jonge psychiater Ana Dussel (Almudena Amor) wordt ingeschakeld om zijn vertrouwen proberen te winnen en hem hopelijk aan het praten te krijgen.

 

De acteurs in Netflix-serie El Silencio (Mute)

Naast Arón Piper en Almudena Amor zie je ook acteurs als Cristina Kozani (Marta), Aitor Luna (Cabrera), Ramiro Blas (Natanael), Aria Bedmar (Greta), Mikel Losada (Mikel) en Manu Ríos (Eneko). Manu Ríos ken misschien ook wel. Hij speelde namelijk de rol van Patrick Blanco Commerford, vanaf het vierde seizoen van Elite.

Wanneer komt El Silencio uit?

De echt exacte releasedatum van deze Spaanse serie is jammer genoeg nog niet bekend. Wél weten we door de teaser die Netflix al uitgebracht heeft, dat de serie in mei een keer uitkomt. Ben je nu zo enthousiast geworden dat je niet meer kunt wachten? Dan hebben we hieronder vast de teaser voor je: