Netflix heeft veel concurrentie

In de streamingdienstenbranche is er momenteel veel concurrentie. Zo zijn er alleen al in Nederland vorig jaar al zeker drie nieuwe streamingdiensten gelanceerd en heeft Netflix serieuze concurrentie gekregen van de grootste streamingdiensten ter wereld. Netflix wil deze concurrentie aangaan door de prijzen voor een abonnement flink te verlagen, om zo hun abonnees te behouden.

In minstens 100 landen is deze prijsverlaging al doorgevoerd. Veel landen in Azië, Oost-Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika kunnen al genieten van de streamen tegen lagere prijzen. Echter blijven de prijzen in Nederland en België vooralsnog hetzelfde. Het is nog niet bekend of deze prijsverlaging ook in Nederland of België doorgevoerd zal worden. Ook is het niet helder hoe deze vermindering van prijs van invloed zal zijn op het delen van accounts, waar Netflix kort geleden een oplossing voor heeft bedacht.

IMDb tv gratis streamingdienst

Hoeveel goedkoper worden de abonnementen?

De prijsverlaging die Netflix heeft doorgevoerd is zeer flink. Zo is de prijs voor een standaard abonnement in Kroatië, Marokko en Indonesië bijna gehalveerd. In Kenia is de prijs zelfs met 57% gedaald. In Venezuela kostte een basisabonnement voor de nieuwe prijsverlaging 7,99 dollar. Nu kost een basisabonnement 3.99 dollar, het standaard abonnement is gedaald van 10,99 dollar naar 5,99 dollar en ook het premium abonnement is omlaag gegaan van 13,99 dollar naar 7,99 dollar. Het gaat hier dus om heel wat eurootjes. Ben jij benieuwd in welke landen deze forse prijsverlaging is doorgevoerd? Bekijk hier dan de volledige lijst die door het onderzoeksbureau Ampere Analysis is gedeeld.