Waar gaat de Netflix-serie Fauda over?

In deze Israëlische serie staat terrorisme centraal. Doron Kavillio (Lior Raz) is een gepensioneerde top-agent die op een dag hoort dat de Palestijnse militant die hij dacht vermoord te hebben, nog steeds in leven is. Hij besluit hem weer op te sporen, maar alles loopt eigenlijk niet volgens plan. Ondanks dat alles heel chaotisch verloopt, beseft hij opeens weer hoe ‘leuk’ hij zijn baan eigenlijk vindt. Al snel probeert hij dan weer terug te keren naar het team. Wist je trouwens dat fauda ook chaos betekent? Verklaart een hoop.

Heb je liever wat meer informatie over de serie? Bekijk dan de IMDb-score van Fauda.

Netflix serie Fauda seizoen 4 krijgt positieve reacties

Waarom zoveel lovende kritieken voor Fauda?

De serie is op een unieke, maar goede manier in elkaar gezet. Zo is het perspectief van de serie ook anders dan je zult verwachten. Aangezien het over terrorisme gaat, zul je vast denken dat er alleen maar psychopatische terroristen voorkomen in de serie. Ja, dit zul je wel eens zien, maar vaak zijn het gewone burgers met gezinnen en een baan.

De afleveringen van de serie duren vaak dan ook niet langer dan 30/40 minuten. Deze afleveringen worden dan ook telkens afgesloten met een cliffhanger. Doorkijken moet dus simpelweg gewoon. Dat is natuurlijk wel slim gedaan door de makers. Al voor drie seizoenen lang heeft dit gewerkt en Netflix-kijkers blijven aan de buis gekluisterd. Maar hoe zit het nu met seizoen 4 van Fauda?

Wat kun je verwachten van Fauda seizoen 4?

Het nieuwe seizoen is veel internationaler en groter. Er zijn weer tien afleveringen van ongeveer 40 minuten. Ook wordt het verhaal een stuk spannender. Doron en zijn team krijgt het dit seizoen namelijk een stuk lastig. Hij wordt vanuit twee kanten geconfronteerd. Deze twee fronten bestaan uit Hezbollah-activisten uit Libanon en Palestijnse militanten op de Westelijke Jordaanoever.

Krijg jij ook helemaal zin om seizoen 4 van de Netflix-serie Fauda te gaan kijken? Goed nieuws: het seizoen is nu te zien op Netflix.Of kijk je liever eerst even een trailer? Deze kun je hieronder vinden: